Typisch Haags tegen eenzaamheid

In de hele stad zijn er vele plekken waar mensen opkomen tegen eenzaamheid. Het is de manier waarop Hagenaars laten zien dat ze klaar staan voor elkaar. Typisch Haags dus.

jongeman levert boodschappen af
 • OpenJeHart verbindt mensen

  OpenJeHart wil mensen letterlijk en figuurlijk weer in beweging brengen, waarbij zij nieuwe sociale contacten kunnen opdoen. Door mensen met elkaar te verbinden op basis van een gevarieerd activiteitenprogramma, onder begeleiding van een coach. Ontspanning, gezelligheid, iets voor elkaar doen en tegelijkertijd goed voor jezelf zorgen staan bij OpenJeHart voorop. Motto daarbij is: niets moet, alles mag. Kijk op www.openjehart.nu.

 • Vraagelkaar

  Ga naar een vraagelkaar café en word vriend(in). Vraagelkaar zorgt voor verbinding op basis van gelijkwaardigheid en vriendschap. Een hartverwarmende beweging vol sprankjes geluk van mensen die iets voor elkaar willen betekenen.

 • School voor eenzijn

  De School voor eenzijn is opgericht door Haagse eenzaamheidsexpert Sander Ritman. Hij omschrijft het zelf als een beweging voor echte verbinding. Op dit online platform kunt u uw gedachten delen via besloten blogs. Met de basisleerweg ‘Eenzijn’ leert u de negatieve gevoelens kwijt te raken.

 • denhaagmantelzorg.nl

  Mantelzorg overkomt je. En vaak combineert u de zorg voor een dierbare met een baan en een gezin. En dan kan het gebeuren dat u geen tijd meer heeft voor uw eigen sociale leven. Op de website www.denhaagmantelzorg.nl staan tips voor mantelzorgers.

 • Haags ontmoeten

  De locaties van Haags Ontmoeten zijn speciaal voor Haagse ouderen en hun mantelzorgers. U kunt hier terecht voor informatie, hulp en ondersteuning. En natuurlijk voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

 • Resto van Harte

  Bij Resto VanHarte wordt er samen gegeten en gekookt. Het doel? Eenzaamheid de deur uit krijgen, en mensen gezond leren en laten eten. Want eenzaamheid en gezondheid gaan hand in hand. De 1e vestiging van Resto VanHarte werd geopend in Den Haag. Inmiddels zijn ze 13 jaar verder en zijn er 59 locaties door het hele land. Zie ook www.restovanharte.nl.

Meer informatie

Er zijn veel meer tips en suggesties dan op deze pagina staan. Wilt u meer weten, ga dan naar een Servicepunt XL. Bekijk ook het Haags overzicht van activiteiten en organisaties op het gebied van ondersteuning en zorg op de website van de sociale kaart.

Zie ook: www.ehbe.nl

Gepubliceerd: 29 april 2019Laatste wijziging: 31 januari 2020