Actieve organisaties tegen eenzaamheid

De organisaties genoemd op deze pagina zijn in Den Haag actief op het gebied van de bestrijding van eenzaamheid. Er zijn er nog veel meer actief. De lijst is bedoeld om u een 1e indruk te geven.

Meisje legt Ipad uit aan oudere vrouw

Servicepunten XL

De locaties van de servicepunten zijn gesloten door het coronavirus. De organisaties blijven wel bereikbaar via de chat of e-mail.

Er zijn in Den Haag 17 Servicepunten XL. In de servicepunten werken onder andere maatschappelijk werkers of ouderenconsulenten. U kunt er terecht voor:

  • hulp bij administratie en geldzaken

  • hulp bij het vinden van de zorg, ondersteuningsmogelijkheden en voorzieningen in Den Haag (de cliĆ«ntondersteuner)

  • hulp (van buren) in de directe omgeving (www.denhaagdoetburenhulp.nl)

  • hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk (www.denhaagdoet.nl).

Kompassie

Kompassie komt op voor de belangen van inwoners van Den Haag met een psychische kwetsbaarheid. Kijk voor meer informatie op www.kompassie.nl.

Het jongereninformatiepunt (JIP)

JIP is er voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar in Delft, Den Haag of Zoetermeer. JIP geeft gratis informatie, advies en hulp. Alles is vertrouwelijk en blijft anoniem. Kom langs, bel, mail, WhatsApp of en stuur een bericht via sociale media. Er zijn speciale spreekuren e n een website met informatie: www.jiphaaglanden.nl.

Het Jeugd Interventie team (JIT)

Het JIT biedt hulp aan jongeren russen 12 en 27 jaar met problemen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk, school, schulden, relaties of gezondheid. Kijk op www.hetjit.nl voor meer informatie.

Haagse Community tegen Eenzaamheid

De Haagse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een concrete en actieve wijze bestrijden. Hoe meer leden, hoe minder eenzame inwoners van Den Haag. Hebt u als ondernemer hart voor de stad? Zet u in met de zaak! Meer informatie op communitytegeneenzaamheid.nl.

Meer organisaties op de Sociale Kaart

De Sociale Kaart Den Haag is er om professionals, inwoners en hun netwerk te helpen hun weg te vinden in de veelheid aan organisaties en hun aanbod op het terrein van welzijn, wonen en zorg.

Zie ook: www.ehbe.nl

Gepubliceerd: 29 april 2019Laatste wijziging: 26 maart 2020