Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs

Totally Traffic en Biking2skool=Cool zijn 2 lesprogramma’s over verkeersveiligheid die speciaal ontwikkeld zijn voor het Voortgezet Onderwijs.

Totally Traffic

Totally Traffic

Totally Traffic is speciaal ontwikkeld om jongeren in het Voortgezet Onderwijs veiligheid in het verkeer bij te brengen. In de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar vallen veel gewonden en doden in het verkeer.

Totally Traffic bestaat uit de modules:

  • Trammenland op internet
  • LaMaZien
  • het Kruispuntendebat
  • Roadtrip (filmpje maken)
  • Zeven Sloten (theatervoorstelling).

De modules behandelen thema’s als: de nieuwe school- thuisroute, de veilige fiets, OV, de dode hoek, de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer en fietsen in groepen.

Het programma Totally Traffic is gratis voor scholen. De modules kunnen op maat worden samengesteld. Het programma past in de normale lessen, maar is ook geschikt voor een projectdag of -week. Voor de meeste lessen zijn gastdocenten beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.totallytraffic.nl

Biking2skool=Cool

Het project Biking2skool=Cool is ook bestemd voor leerlingen op het Voortgezet Onderwijs. Biking2skool=Cool moet vooral het fietsgebruik onder jongeren bevorderen, de fietsvaardigheid verbeteren en het fietsbezit verhogen. Leerlingen die nog niet (goed) kunnen fietsen krijgen fietsles en elke deelnemer krijgt een fietscomputer om de gefietste kilometers te registreren.

Van alle deelnemers wordt het aantal gefietste kilometers opgeteld en vermenigvuldigd met een sponsorbedrag per kilometer. In overleg met de school wordt een goed doel uitgekozen, een project om jongeren in ontwikkelingslanden een betere toekomst te bieden.

Voor meer informatie of vragen over dit project kunt u een e-mail sturen naar  verkeerseducatie@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 29 februari 2012Laatste wijziging: 11 september 2019