Hulp bij kiezen opleiding of stage

Op de website Bekijkjetoekomstnu.nl kunnen leerlingen, ouders, decanen, scholen en bedrijven informatie vinden over opleidingen en stages.

Regionale informatie

Op de website www.bekijkjetoekomstnu.nl is alle regionale informatie te vinden om vmbo-, mbo- en hbo-leerlingen te helpen een opleiding of stage te vinden die bij hen past. Ook decanen, ouders, scholen en bedrijven kunnen er terecht.

Voorkomen voortijdig schooluitval

De website moet ervoor zorgen dat minder jongeren voortijdig de school verlaten. Goede loopbaanoriƫntatie biedt meer kansen op de arbeidsmarkt, doorlopende leerwegen en maximale ontplooiingskansen voor jongeren.

De website is een initiatief van alle gemeenten in de regio Haaglanden, samen met het onderwijs en bedrijfsleven. De site kijkt naar de persoonlijke kwaliteiten en interesses van leerlingen en de daarbij passende beroepen. Zo kunnen jongeren een opleiding kiezen die bij hen past.

Informatie over stages

Ook is er informatie te vinden over arbeidsontwikkelingen en stages in de regio. Werkgevers kunnen een profiel over hun eigen organisatie op de site plaatsen en aangeven welke stagemogelijkheden zij bieden. 

Filmpje

In het volgende filmpje wordt uitgelegd hoe de website werkt.

Video bekijkjetoekomstnu.nl (YouTube-kanaal van bekijkjetoekomstnu)

Nieuwsgierig geworden?

Ga naar de website www.bekijkjetoekomstnu.nl.

Meer informatie

Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over Onderwijs en Studeren.

Gepubliceerd: 20 oktober 2011Laatste wijziging: 26 september 2017