Veranderen van school

Het kan gebeuren dat uw kind niet meer naar school wil. Of dat u ontevreden bent over de school waar uw kind op zit. Het is dan erg belangrijk dat u een nieuwe goede school vindt. Het beste moment om van school te veranderen is aan het einde van het schooljaar.

Als ouder kunt u altijd een andere school uitkiezen voor uw kind, om welke reden dan ook.

Hoe dan?

Zoekt u een andere school voor uw kind? Neem dan contact op met de school waar uw kind nu op zit. Deze school is samen met u verantwoordelijk voor het vinden van een geschikte nieuwe school.

Wanneer?

U kunt het best van school veranderen aan het einde van het schooljaar. Wilt u tijdens het schooljaar van school veranderen, bijvoorbeeld omdat uw kind niet meer naar school wil? Dan neemt u ook contact op met de huidige school. De school bespreekt het met de afdeling Leerplicht van de gemeente. Als u er met het advies van de school niet uit komt, of als de samenwerking met de school niet goed loopt, kunt u ook zelf contact opnemen met de afdeling Leerplicht. Het nummer van de afdeling Leerplicht is (070) 353 54 54.

Haags scholenaanbod

Via de Wegwijzer kunt u online alle scholen in Den Haag bekijken en een nieuwe school uitkiezen. Op deze pagina staan ook de scholengidsen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Deze gidsen kunt u downloaden of bestellen via de afdeling Leerplicht, (070) 353 54 54.

Zie ook

Afdeling Leerplicht

Gepubliceerd: 24 augustus 2009Laatste wijziging: 11 september 2019