STiP-banen: gesubsidieerde banen voor mensen in de bijstand

Samen met partners in de stad zorgt de gemeente in 2017 voor 1.000 nieuwe banen. Deze banen worden onder andere gecreƫerd in de sectoren: zorg en welzijn, kunst- en cultuur, sport en in het onderwijs.

Een STiP-baan (Sociaal Traject in Perspectief) is een gesubsidieerde baan voor mensen die lang in de bijstand zitten. STiP-banen vullen een gat in sectoren waar nu werk blijft liggen. Werk waar organisaties geen geld voor hebben of taken die niet of onvoldoende gebeuren. Denk aan extra hulp op scholen, in de zorg of op sportvelden. Bestaand werk verdwijnt niet door de komst van STiP-banen.

Waarom STiP-banen?

Medewerkers met een STiP-baan krijgen een contract voor 3 jaar aangeboden. Dit is 3 jaar lang de zekerheid van een baan en loon. Daarnaast krijgen zij de kans om waardevolle werkervaring op te doen. De STiP-baan geeft werkgevers de kans om een sociaal hart te tonen. Werkgevers die meedoen, kunnen 3 jaar lang de organisatie versterken. Het extra personeel kan:

  • Activiteiten oppakken die anders blijven liggen.
  • Mogelijk ook de werkdruk verminderen.

De gemeente zorgt voor een vast aanspreekpunt voor al uw vragen, begeleidt STiP-werknemers voor zover dit niet van u kan worden gevraagd en zorgt samen met u voor scholing en opleiding. En u ontvangt subsidie ter waarde van het grootste deel van de salariskosten.

Voor wie is de STiP-baan bedoeld?

De STiP-baan is bedoeld voor bijstandsgerechtigden die al langere tijd niet aan het werk zijn en door omstandigheden of een beperking niet makkelijk zelf aan werk kunnen komen. Ook 56-plussers komen voor een STiP-baan in aanmerking.

Doe mee

Veel werkgevers gingen u al voor. Wij brengen u graag in contact met kandidaten die morgen nog bij u aan de slag willen. Stuur een mail naar stip@denhaag.nl voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Inschrijven voor een STiP-baan kan alleen nog in 2017.

Wilt u meer informatie over de manier waarop de gemeente zich inzet voor mensen die moeilijk zelf aan werk kunnen komen? Kijk dan op Den Haag maakt werk.

Gepubliceerd: 22 september 2017Laatste wijziging: 26 september 2017