Parkeren voor bedrijven

Om het parkeren in goede banen te leiden, is in veel gebieden in Den Haag betaald parkeren ingevoerd. Bezoekers van die gebieden betalen voor het parkeren bij de parkeerautomaat. Voor ondernemers en bewoners is er meestal een belanghebbendenregeling van kracht.

Waarom een parkeerbeleid?

De gemeente wil het autogebruik verminderen. Dat is om ervoor te zorgen dat in de Haagse straten straks niet 1 grote, eindeloze file staat. Maar er zijn altijd mensen die gebruik moeten maken van de auto. In het bedrijfsleven bijvoorbeeld, waar producten van A naar B moeten.

Het autogebruik brengt nogal eens parkeerproblemen met zich mee. Bijvoorbeeld leveranciers die bij gebrek aan ruimte met knipperende lichten de straat blokkeren, werknemers die de auto voor de zaak zetten en daardoor parkeerplaatsen van klanten en bewoners in beslag nemen, of parkerende bewoners voor de deur. Daardoor moeten klanten straten verderop een plekje zoeken. Kortom: parkeren kan een probleem zijn. Een probleem dat u zelfs klanten kan kosten.

Nieuwe bedrijven

Bedrijven die zich vestigen in Den Haag moeten op hun eigen terrein voor parkeergelegenheid zorgen. De gemeente kan eisen stellen aan bijvoorbeeld de in- en uitritten. Of aan de maten van de parkeervakken. Houd daarmee rekening in de plannen voor de nieuwbouw of voor de verbouwing van bedrijfsruimte. Bij nieuwbouw of verbouwing is het soms moeilijk om voldoende parkeerplaatsen te maken. De gemeente zoekt mee naar een andere oplossing als het onmogelijk is deze parkeerplaatsen te maken.

Nieuwe bedrijven in Den Haag kunnen het beste contact opnemen met de directie Economie, Mobiliteit en Ruimte van de dienst Stedelijke Ontwikkeling. Mail daarvoor naar secretariaatmobiliteit@denhaag.nl. Zij kan u ook helpen bij het vinden van de juiste plek voor uw bedrijf.

Gepubliceerd: 16 november 2009Laatste wijziging: 18 november 2019