Brasserij de Laer

Kiosken en ambulante handel

Wilt u producten verkopen vanuit een kiosk, verkoopwagen, verplaatsbare kar of aanhanger? Dan heeft u daar een vergunning voor nodig. Voor het verkopen van goederen aan de deur of zonder vaste plaats op straat (venten), heeft u geen vergunning nodig. Lees meer over wat er voor u als ondernemer van toepassing is.

Standplaats ambulante handel voor maximaal 3 aaneengesloten dagen of seizoensverkoop voor een aantal weken

Bent u ondernemer en wilt u een standplaats voor maximaal 3 aaneengesloten dagen dan heeft u een incidentele standplaatsvergunning nodig. Voor verkoop van seizoensproducten, zoals oliebollen of kerstbomen heeft u een vergunning voor een seizoenstandplaats nodig.

Vraag een standplaatsvergunning aan voor een periode via de pagina Incidentele of seizoenstandplaats op de openbare weg aanvragen

Standplaatsvergunning ambulante handel voor een periode tot maximaal 5 jaar

Bent u ondernemer en wilt u tot maximaal 5 jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een gewone standplaatsvergunning nodig. Met deze vergunning kunt verkopen vanuit bijvoorbeeld een verkoopwagen, verplaatsbare kar of een aanhanger. Kijk voor meer informatie op de pagina Standplaatsvergunning ambulante handel aanvragen.

Haringkiosk in de Fahrenheitstraat
Haringkiosk in de Fahrenheitstraat

Subsidie standplaats omzetten naar kiosk aanvragen

Heeft u een standplaatsvergunning? En heeft u in mei 2017 van de gemeente een brief ontvangen over de mogelijkheid voor het omzetten van de standplaats naar een kiosk met een omgevingsvergunning? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Vraag de subsidie transformatie van standplaats naar kiosk aan.

Meer informatie

Kunt u de informatie niet vinden die u zoekt? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar msk@denhaag.nl.

Zie ook alle kiosken en kramen op de kaart van Den Haag
Koffiehuis Leny

Gepubliceerd: 28 november 2017Laatste wijziging: 9 november 2018