De Haagse kantorenloods

De gemeentelijke kantorenloods denkt graag met u mee over het verduurzamen van uw kantoorpand. Ook kunt u er terecht met een goed idee voor een andere bestemming van kantoren. Het gaat dan om kantoren die langdurig leegstaan en die u daarom wilt aankopen.

Jos van Veen en Paul Kersten zijn de kantorenloodsen van de gemeente Den Haag. Zij hebben een breed netwerk in de vastgoedwereld en weten wat er leeft en speelt in de stad. Bent u benieuwd wat zij voor u kunnen betekenen? De kantorenloodsen:

  • Helpen u met uw plannen om leegstaande kantoorpanden te veranderen naar woningen, ruimten voor startende bedrijven, creatieve broedplaatsen of iets anders.
  • Denken met u mee over het verduurzamen van kantoren.
  • Informeren u over ontwikkelingen in de omgeving die kansen bieden.
  • 'Loodsen' u door procedures en regelgeving.
  • Brengen vraag en aanbod bij elkaar.

Verduurzaming van uw kantoorpand

Er zijn nieuwe richtlijnen voor kantoren op het gebied van duurzaamheid:

  • Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 vierkante meter minimaal energielabel C hebben.
  • Organisaties die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas per jaar verbruiken moeten energiebesparende maatregelen treffen vanwege het Activiteitenbesluit milieubeheer.
  • Deze maatregelen moet u in 2019 melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer weten? Uitgebreide inhoudelijke informatie vindt u via de website van de RVO.

De gemeente heeft als taak ervoor te zorgen dat kantoren aan bovenstaande richtlijnen voldoen. De kantorenloods bespreekt dan ook graag met u of uw duurzaamheidsplannen goed zijn en hoe ze eventueel nog beter kunnen.

Idee├źn voor leegstaande kantoorpanden

Heeft u concrete plannen om een leegstaand kantoor te veranderen in woningen, een hotel of iets anders? De gemeentelijke kantorenloods is hiervoor uw aanspreekpunt. De kantorenloods denkt mee met geïnteresseerde gebruikers, ontwikkelaars, beleggers, aannemers, corporaties of andere partijen.

Contact

Heeft u concrete plannen voor verandering van leegstaande kantoren of het verduurzamen van uw kantoor?Neem dan contact op met de Haagse kantorenloods, telefoonnummer 06 - 52 09 84 63 of stuur een e-mail naar kantorenloods@denhaag.nl

Kantoorlocaties in Den Haag

De gemeente geeft ruimte aan de ontwikkeling van een stad waar iedereen wil wonen, werken en verblijven. De gemeente stimuleert bouwinitiatieven die hier een bijdrage aan leveren.

Op de website bis.steenworp.nl vindt u alle aangeboden kantoorlocaties in Den Haag.

Zie ook

Gepubliceerd: 28 augustus 2019Laatste wijziging: 29 januari 2020