Flexkantoren en tijdelijke bedrijfshuisvesting

Als (startende) ondernemer en zzp’er kunt u kiezen voor een flexkantoor. Hier kunt u flexibel werken in een gedeelde kantooromgeving met wifi. Lees bij welke bedrijven en organisaties u terecht kunt voor een flexkantoor en voor tijdelijke kantoorruimte.

Flexkantoren hebben het voordeel dat u veel kunt besparen op huisvestingskosten. U betaalt huur per uur, per dag of in abonnementen. Ook zijn er extra faciliteiten, zoals koffie, een receptie, print- en kopieerfaciliteiten en gebruik van vergaderruimten. Flexkantoren worden ook wel aangeduid met 'Het Nieuwe Werken' of 'co working spaces'. In Den Haag kunt u hiervoor terecht bij:

  Tijdelijke huisvesting in leegstaand kantoor- of bedrijfspand

  Een aantal organisaties in de regio Haaglanden wil leegstand in bedrijfsonroerend goed bestrijden. Voormalige kantoorgebouwen kunnen daarom tijdelijk gebruikt worden door een (startende) onderneming. Het doel is het tegengaan van verpaupering, inbraak, vandalisme, kraken en onopgemerkte defecten aan installaties. Vaak is er sprake van een zeer korte opzegtermijn. Wilt u een leegstaand kantoor- of bedrijfspand huren? Dat kan bij 1 van deze organisaties:

  Periodiek bekijkt de gemeente of alle leegstandbeheerders vastgoed in Den Haag beschikbaar hebben. Is dat niet het geval dan wordt het bedrijf uit de lijst gehaald.

  Ondersteuning

  Steenworp vestigingsadviseurs ondersteunt u bij het zoeken naar huisvesting (www.steenworp.nl)

  Meer informatie

   Gepubliceerd: 11 oktober 2017Laatste wijziging: 10 augustus 2020