Uw evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag

Het Atrium Den Haag is de ontvangstruimte in het stadhuis van Den Haag. De spectaculaire architectuur en de ligging in hartje centrum maken het Atrium bij uitstek geschikt voor tentoonstellingen, congressen, lezingen, diners, concerten en evenementen.

In het Atrium Den Haag kunt u activiteiten organiseren van 5 tot 1.500 personen. Omdat het Atrium in het stadhuis is, kunnen activiteiten op maandag tot en met vrijdag meestal alleen na sluiting van de balies plaatsvinden. Op zaterdag en zondag is dit de gehele dag mogelijk. Tentoonstellingen kunnen wel gedurende openingstijden plaatsvinden in een van de 3 delen van het Atrium Den Haag.

Het stadhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer . Vanuit de ondergrondse parkeergarage zorgt een lift voor een directe verbinding met het Atrium. De ruimte trekt gemiddeld 8.000 bezoekers per week. Het Atrium Den Haag is dan ook een zeer aantrekkelijke ruimte voor uw tentoonstelling of evenement.

Kerst-Sing-Along 2018 (fotograaf Tessa Veldhorst - De Schaapjesfabriek)
Kerst-Sing-Along 2018 (fotograaf Tessa Veldhorst - De Schaapjesfabriek)

Aanvraag van uw activiteit in het Atrium Den Haag

Als u een evenement of tentoonstelling wilt organiseren in het Atrium Den Haag, moet u een aanvraag indienen. Uw aanvraag wordt beoordeeld door Stichting Atrium. Hierbij wordt gekeken naar:

 • Inhoud, kwaliteit, planning en fysieke mogelijkheden binnen de programmering en het gebruik van het Atrium Den Haag
 • Een brede, afwisselende en boeiende programmering van het Atrium Den Haag
 • Of een tentoonstelling Partijpolitiek, activistisch of sterk en/of een eenzijdig religieus karakter heeft
 • Of uw activiteit past binnen het beleid van Stichting Atrium en van de gemeente Den Haag

Vermeld in uw aanvraag duidelijk de gegevens van de organiserende partij, de reden van de activiteit en, wanneer mogelijk, beeldmateriaal. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald of uw activiteit geschikt is in het Atrium Den Haag. Stichting Atrium maakt daarbij onderscheid tussen openbare, besloten, culturele en niet- culturele activiteiten. U kunt uw aanvragen indienen door het aanvraagformulier online in te vullen en op te sturen via atriumcityhall.nl/aanvraag.

  Op- en afbouw van een evenement in het Atrium Den Haag (YouTube-kanaal van de gemeente)

  Verdere procedure

  Is uw aanvraag inhoudelijk goedgekeurd en zijn de data vastgesteld? Dan wordt u in contact gebracht met Team Evenementen van de gemeente Den Haag. Zij zorgen voor de logistieke en operationele coördinatie van uw activiteit. Team Evenementen toetst de activiteit aan de algemene en technische randvoorwaarden van het Atrium Den Haag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidseisen van de brandweer.

  Algemene- en Technische Voorwaarden gebruik Atrium Den Haag

  De algemene en technische voorwaarden voor het gebruik van het Atrium zijn te vinden op de website van Atrium City Hall.
  Voor informatie over het gebruik van het Atrium Den Haag kunt u contact opnemen met de medewerkers van Stichting Atrium City Hall

  Organisatie

  Stichting Atrium City Hall bestaat uit:

  • Medewerkers Stichting Atrium:

   • Jacqueline Meijer - directeur
   • Laura Wijninga - office manager
  • Bestuur Stichting Atrium:

   • Theo J.M. Heere - voorzitter bestuur
   • Tim Bosch - penningmeester
   • Herbert A. Boerendonk - secretaris
   • Frederike Van den Berg/Mijnlieff - bestuurslid
   • Willemijn A. de Boer - bestuurslid

  Meer informatie

  Meer informatie over de locatie Atrium Den Haag en de activiteiten die er plaatsvinden, kunt u bekijken op Atrium City Hall: geeft ruimte aan ideeën en op de Facebookpagina of de Instagrampagina van Atrium Den Haag.

  Stichting Atrium City Hall heeft een digitale brochure. Wilt u een gedrukte brochure? Stuur dan een e-mail met uw naam en adres naar info@atriumcityhall.nl.

  Gepubliceerd: 8 september 2010Laatste wijziging: 24 maart 2022