Vind personeel

Zoekt u enthousiast personeel? Den Haag Werkt vindt goede kandidaten voor uw bedrijf. Of zoek zelf kandidaten via het online platform HalloWerk!

Het online platform HalloWerk! brengt werkgevers en werkzoekenden met een uitkering bij elkaar. HalloWerk! beoordeelt werkzoekenden vooral op hun talenten en hun enthousiasme. Diploma’s en ervaring zijn minder belangrijk. Kijk voor meer informatie op www.hallo-werk.nl.

Leerplan

Zoekt u enthousiast talent? Zorg dan dat werkzoekenden bij u op de werkvloer kunnen groeien. Een goed leerplan versterkt hun talent. Talent dat uw organisatie goed kan gebruiken. Zo zorgt de gemeente er samen met u voor dat kandidaten maximaal groeien, daar waar uw wensen liggen. Kunt u een leerplan gebruiken? Scholen en brancheorganisaties maken leerplannen voor de sectoren:

  • zorg
  • horeca
  • schoonmaak
  • groothandel en transport
  • detailhandel
  • bouw, techniek en energie

Via een leerplan halen werkzoekenden 1 of meer certificaten, diploma’s of praktijkverklaringen. Hierdoor krijgen ze meer kans op de arbeidsmarkt. Heeft een kandidaat te weinig kennis en ervaring voor een baan? Dan kunnen zij trainingen volgen. Den Haag Werkt helpt kandidaten aan meer ervaring. Vakkennis doen ze vooral op in de praktijk.

Banenafspraak

Help samen met Den Haag Werkt werkzoekenden aan een baan of stageplek. Zo houden bedrijven zich aan de landelijke banenafspraak die het kabinet met werkgevers heeft gemaakt. Om mensen met een handicap vaker aan een baan te helpen bij een ‘gewone’ werkgever.

Social Return

Bedrijven die mensen met een uitkering aan het werk helpen, doen aan Social Return. Ze doen iets sociaals terug voor de stad. Bij Social Return maken de gemeente en werkgevers afspraken. Lees meer over de landelijke banenafspraak. Om aan nieuwe arbeidsplaatsen en stageplekken te komen voor mensen die al lang niet meer werken. Zodat er voor kwetsbare inwoners meer kansen ontstaan. Kijk voor meer informatie over Social Return op Regeling Social Return Den Haag: help werkzoekenden aan een baan.

Sociaal ondernemen

Heeft u geen ruimte om iemand met een uitkering een werkplek of stage te geven? Koop dan producten of diensten in bij een sociaal ondernemer die met de gemeente samenwerkt. Kijk voor meer informatie op Inkopen bij een sociaal ondernemer.

Contact

Zie ook: Besteed uw werk uit

Gepubliceerd: 17 september 2020Laatste wijziging: 3 juni 2021