Challenge Haagse Vernieuwers 2018

Met de challenge Haagse Vernieuwers daagt de gemeente elk jaar organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken. Concepten die verschillende disciplines en sectoren verbinden, hebben de voorkeur. De beste ideeën maken kans op een geldprijs van € 5.000 tot € 30.000.

De wereld wordt complexer en maatschappelijke vraagstukken steeds internationaler. Tegelijkertijd hebben onderwerpen als veiligheid, energie, klimaat en voedsel impact op het leven van stadsbewoners.

Gezocht: vernieuwende ideeën

In Den Haag wil de gemeente met het programma ‘Impact Economy’ vernieuwers verbinden met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en internationale instellingen. Op die manier kunnen zij samen internationale maatschappelijke vraagstukken oplossen. Ook kunnen er vernieuwende concepten ontstaan. Om deze concepten verder te helpen schrijft de gemeente een wedstrijd uit.

Voor wie?

Bedrijven, organisaties, stichtingen en stichtingen in oprichting mogen meedoen. De uiteindelijke aanvrager moet een rechtspersoon zijn. Ook studenten zijn welkom om mee te doen, zij kunnen de studentenprijs winnen. Een samenwerking met een andere Haagse partner is een pluspunt.

Prijzen

  De genomineerden winnen 2 workshops, een videoclip en de gegenereerde media-aandacht (totale waarde van € 35.250). Voor de winnaars zijn 4 prijzen beschikbaar:

  • € 5.000 (publieksprijs)
  • € 20.000 (2e prijs)
  • € 30.000 (hoofdprijs)
  • Studenten kunnen een prijs van € 10.000 winnen.

  Aanmelden

  Indienen van concepten kan tot 6 november 2017, 9.00 uur via impacteconomy@denhaag.nl. De procedure voor het inleveren van uw idee vindt u op: https://impactcity.nl/hagueinnovators/.

  Voordat het concept ingeleverd moet worden, kunt u vragen stellen over de challenge. Dit kan tot 26 oktober 2017 voor 9.00 uur via: impacteconomy@denhaag.nl.

  Voorwaarden

  Om mee te kunnen doen gelden de volgende voorwaarden:

  Voor organisaties/bedrijven:

  • KvK-nummer met als vestigingsplaats Den Haag.
  • De uitvoering van het project is in Den Haag.
  • Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal één bedrijf, kennisinstelling of (NGO/VN-) organisatie gevestigd in Den Haag.

  Voor studenten:

  • Bewijs van inschrijving onderwijsinstelling.
  • De uitvoering van het project is in Den Haag.
  • Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal één bedrijf, kennisinstelling of organisatie gevestigd in Den Haag.

  Meer informatie

  Kijk voor meer informatie op: https://impactcity.nl/hagueinnovators/. Als u vragen heeft kunt u deze stellen via; impacteconomy@denhaag.nl.

  Gepubliceerd: 31 oktober 2017Laatste wijziging: 31 oktober 2017