Challenge Haagse Vernieuwers

Met de challenge Haagse Vernieuwers daagt de gemeente elk jaar organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken. Concepten die verschillende disciplines en sectoren verbinden, hebben de voorkeur. De beste ideeën maken kans op een geldprijs van € 5.000 tot € 30.000.

De wereld wordt complexer en maatschappelijke vraagstukken steeds internationaler. Tegelijkertijd hebben onderwerpen als veiligheid, energie, klimaat en voedsel impact op het leven van stadsbewoners. Den Haag is dé plek voor start-ups en bedrijven die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. Economisch succes en maatschappelijke impact gaan in Den Haag hand in hand. Dit heet de 'impact economy'.

Challenge Haagse Vernieuwers 2018

Na de zomer van 2017 komt op deze pagina meer informatie over de volgende challenge.

Winnaars Haagse Vernieuwers 2017

  • 1e prijs (€ 30.000): GroundHawQ een zelfrijdende drone voor hulporganisaties, waarmee internationale hulp efficiënter, veiliger en goedkoper wordt.
  • 2e prijs (€ 20.000): Budgently, een bugetteringsapp voor jongeren.
  • Studentenprijs (€ 10.000): SafeRails, een gerecycled profiel voor in de tramrails dat fietsongelukken voorkomt.
  • Publieksprijs (€ 5.000): Toogether, een slimme carpoolapp.

Volgens de jury waren de studenten-inzendingen dit jaar opvallend goed en hadden volwaardig mee kunnen dingen in de reguliere competitie. Ook de genomineerden die niet in de prijzen vielen kunnen rekenen op inhoudelijke steun van de gemeente. Het volledige juryrapport vindt u op www.impactcity.nl.

Gepubliceerd: 31 januari 2017Laatste wijziging: 14 september 2017