Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Central Innovation District (CID): economisch hart van Den Haag

Het Central Innovation District (CID) is het gebied tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Het CID is het economisch hart van Den Haag en de regio en heeft enorme mogelijkheden. Nu al levert het gebied werk voor bijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studenten. Er wonen 45.000 mensen in het gebied, in 23.000 woningen.

In het CID is een unieke mix aan organisaties gevestigd:

  • kennisinstellingen
  • grotere en kleinere bedrijven
  • overheden
  • non-gouvernementele organisaties (ngo's)
  • innovatieve broedplaatsen en andere organisaties.

Met het CID werkt de stad aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan. Met aantrekkingskracht voor talent, bedrijvigheid en kennis, waardoor nieuwe werkgelegenheid ontstaat. Zodat ook toekomstige generaties in Den Haag kunnen werken en leven.

Praat mee en denk mee

U kunt meepraten over en meewerken aan het CID in Den Haag. Er worden verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd.

CID-café, stadsgesprek en CID festival

Laat u informeren en inspireren tijdens een CID- café, of praat mee tijdens een stadsgesprek. Kijk in de activiteitenkalender wanneer u kunt deelnemen. En meld u snel aan.

Activiteiten

Science Café

Bezoek ook eens een Science Café Den Haag. Luister naar wetenschappers op het gebied van maatschappelijke thema’s en stel vragen. Science Café Den Haag vindt plaats op wisselende plekken binnen het Haagse CID. Kijk op www.sciencecafedenhaag.nl voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het CID en evenementen op het gebied van innovatie? Meld u dan via Aanmelden Nieuwsbrief Central Innovation District.

    Nieuws

      Gepubliceerd: 12 juni 2018Laatste wijziging: 8 oktober 2018