De Haagse Vernieuwers Challenge 2020

Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente elk jaar organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken. De beste ideeën maken kans op een geldprijs.

De wereld wordt ingewikkelder en maatschappelijke vraagstukken steeds internationaler. Tegelijkertijd hebben onderwerpen als veiligheid, energie, klimaat en voedsel grote invloed op het leven van stadsbewoners.

Gezocht: vernieuwende ideeën

In Den Haag wil de gemeente met het programma ‘Impact Economy’ vernieuwers verbinden met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en internationale instellingen. Op die manier kunnen zij samen internationale maatschappelijke vraagstukken oplossen. Ook kunnen er vernieuwende ideeën ontstaan. Om deze concepten verder te helpen houdt de gemeente een wedstrijd.

Voor wie?

Haagse bedrijven en organisaties mogen meedoen. Bent u nog niet in Den Haag gevestigd? Dan heeft de gemeente een intentieverklaring van u nodig waaruit blijkt dat u zich gaat vestigen in Den Haag als u een prijs wint. Ook studenten kunnen meedoen. Zij kunnen strijden voor de studentenprijs.

Prijzen

  De 9 geselecteerde genomineerden winnen allemaal 3 workshops, een videoclip en de gegenereerde media-aandacht (totale waarde is € 35.250).

  Voor de winnaars zijn 4 prijzen beschikbaar:

  • € 10.000 (studentenprijs)
  • € 15.000 (pre-start-up prijs)
  • € 25.000 (start-up prijs)
  • € 2.500 (publieksprijs)

  De winnaars worden tijdens de Big Improvement Day op 21 januari 2020 in het AFAS Circustheater bekendgemaakt.

   Aanmelden

   Indienen van ideeën kan tot en met 17 oktober 2019. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://impactcity.nl/nl/de-haagse-vernieuwers-challenge/.

   Voorwaarden

   Om mee te kunnen doen gelden de volgende voorwaarden:

   Voor organisaties/bedrijven:

   • KvK-nummer met als vestigingsplaats Den Haag.
   • De uitvoering van het project is in 2020 in Den Haag.
   • Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal 1 bedrijf, kennisinstelling of (NGO/VN-)organisatie, gevestigd in Den Haag.

   Voor studenten:

   • Bewijs van inschrijving onderwijsinstelling.
   • De uitvoering van het project is in 2020 in Den Haag.
   • Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal 1 bedrijf, kennisinstelling of organisatie, gevestigd in Den Haag.

   Meer informatie

   Kijk voor meer informatie op de website van de Haagse Vernieuwers Challenge. Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via het e-mailadres info@impactcity.nl.

   Gepubliceerd: 2 augustus 2019Laatste wijziging: 5 augustus 2019