Nieuwsbericht

Willem Witsenplein: werkzaamheden

Gepubliceerd: 17 mei 2021Laatste wijziging: 4 juni 2021

De verkeersregelinstallatie op het Willem Witsenplein is verouderd en wordt daarom vervangen. De werkzaamheden duren tot en met 2 juli 2021. De werkzaamheden kunnen zorgen voor extra reistijd.

Let op!
Op mooie dagen kan het erg druk zijn op de wegen naar het strand. Met het openbaar vervoer, fiets of scooter bent u er het snelst. Komt u met de auto? Maak dan gebruik van Park + Beach.

Het verkeer in Den Haag wordt geregeld door verkeersregelinstallaties (VRI's). Dit zijn verkeerslichten en alles wat hierbij hoort. Denk aan kasten, masten en de detectielussen in de weg die meten of er verkeer aanwezig is. Wanneer een VRI meer dan 15 jaar oud is, neemt de kans op storingen toe. De gemeente vervangt daarom VRI's op tijd. Dit gebeurt ook op het Willem Witsenplein.

Werkzaamheden

Alle masten, verkeerslichten en de bijbehorende kabels en leidingen worden vervangen. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk 's avonds en 's nachts uitgevoerd, vanaf 20.00 uur tot ongeveer 4.00 uur.

Overdag in de weekenden van 5 juni en 12 juni 2021 worden de masten geplaatst en nieuwe detectielussen in het asfalt aangebracht. Het slijpen van detectielussen zorgt voor geluidsoverlast.

Bereikbaarheid

Het kruispunt blijft helemaal open met een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Buiten de spits blijft er altijd 1 rijstrook open en als het nodig is worden er verkeersregelaars ingezet.

Maximum snelheid 30 km per uur

Van 26 mei tot 2 juli 2021 wordt de maximumsnelheid aangepast naar 30 kilometer per uur. Houd rekening met extra reistijd. Voor voetgangers en mindervaliden blijven de stoepen met loopschotten bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem contact op met Joop van Loenen, directievoerder gemeente, via telefoonnummer 06 - 13 90 20 17.