Nieuwsbericht

Wijzigingen voor parkeren in 2018

Gepubliceerd: 19 december 2017Laatste wijziging: 20 januari 2018

Voor Hagenaars met een parkeervergunning of die een parkeervergunning willen aanvragen, veranderen er in 2018 een aantal zaken. Lees het overzicht van de veranderingen en kijk wat ze voor u betekenen.

Acceptgiro verdwijnt

Betaalt u uw parkeervergunning per acceptgiro? Vanaf 2018 krijgt u geen acceptgiro meer. U krijgt een betaalverzoek voor de verlenging van uw parkeervergunning. Daarop staat het rekeningnummer waarnaar u het geld voor uw vergunning kunt overmaken.

Incasso wordt in 1 keer afgeschreven

Betaalt u uw parkeervergunning per automatische incasso? Vanaf 2018 kunt u niet meer in 2 termijnen betalen. Bij de verlenging van uw vergunning wordt het bedrag voortaan in 1 keer afgeschreven van uw rekening. Dit geldt voor zowel bewoners- als voor bedrijfsparkeervergunningen.

Lees meer over een parkeervergunning betalen of wijzigen.

Mantelzorgers parkeren gratis

Hagenaars die afhankelijk zijn van mantelzorg kunnen een mantelzorgparkeervergunning aanvragen. Mantelzorgers krijgen dan parkeertegoed. Met dit parkeertegoed parkeert de mantelzorger gratis bij de persoon die mantelzorg nodig heeft. Bijbetalen bij de parkeerautomaat is niet nodig.

Vraagt u voor het eerst een mantelzorgvergunning aan? Dan betaalt u eenmalig € 13,60 aan leges. De jaarlijkse kosten voor iedereen met een mantelzorgparkeervergunning vervallen. In 2017 was dit € 36 per jaar.

Lees meer over een parkeervergunning voor mantelzorgers.

Uren bijkopen en meenemen

Heeft u een bezoekersparkeervergunning en/of een mantelzorgparkeervergunning? Dan mag u vanaf 2018 per vergunningjaar 50 uur bijkopen. Ook mag u aan het eind van het vergunningjaar maximaal 50 uur meenemen naar het volgende vergunningjaar.

Buurtdeelauto

Steeds meer Hagenaars kiezen voor het delen van een auto. Zeker in wijken waar de straten erg smal zijn en er niet genoeg parkeerplaatsen zijn voor iedereen, is autodelen een goede oplossing.

De gemeente wil bewonersorganisaties en buurtinitiatieven met een buurtdeelauto helpen. In 2018 kunnen zij een bedrijfsparkeervergunning aanvragen voor buurtdeelauto’s en een gereserveerde parkeerplaats.

Lees hoe u deze kunt aanvragen op de pagina Parkeervergunning voor autodate aanvragen.

Parkeerzaken ook op Mijn Den Haag

In Mijn Den Haag bekijkt u uw persoonlijke dossiers. U kunt bijvoorbeeld de WOZ-waarde van uw huis inzien. In 2018 kunt u ook uw parkeerzaken regelen via Mijn Den Haag.

Zie ook Parkeervergunning voor bezoekers aanvragen