Nieuwsbericht

Westvlietweg: werkzaamheden fietspad

Gepubliceerd: 15 maart 2019Laatste wijziging:

Op maandag 18 maart 2019 beginnen werkzaamheden aan het fietspad naast de Westvlietweg tussen Park Nabij en Leidschendam-Voorburg. Het bestaande 2-richtingsfietspad wordt opnieuw geasfalteerd en de stoep ernaast wordt opnieuw bestraat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 21 juni 2019.

Het werk wordt in 2 fasen uitgevoerd.

Fase 1

Fase 1 duurt van maandag 18 maart tot en met vrijdag 26 april. Er zijn werkzaamheden tussen Park Nabij en het Schrepelpad. Fietsers rijden tijdelijk in 2 richtingen op 1 helft van de autorijbaan van de Westvlietweg (in de richting van Leidschendam-Voorburg) langs de werkzaamheden.

Omleidingsroute Fase 1
Omleidingsroute Fase 1
  • Rode lijn: werkvak
  • Blauwe lijn: autoverkeer
  • Gele lijn: fietsers

Fase 2

Fase 2 duurt van maandag 29 april tot en met vrijdag 21 juni. Er zijn werkzaamheden tussen het Schrepelpad en Leidschendam. Ook in deze fase rijden fietsers tijdelijk over de autorijbaan.

Omleidingsroute Fase 2
Omleidingsroute Fase 2
  • Rode lijn: werkvak
  • Blauwe lijn: autoverkeer
  • Gele lijn: fietsers

Omleiding doorgaand verkeer richting Rijswijk

Het doorgaande autoverkeer richting Rijswijk wordt omgeleid via de Noordelijke Verbindingsweg, Donau, Ypenburgse Boslaan, Laan van Hoornwijck, Laan van Zuid Hoorn en de Laan van Vredenoord. Dit wordt met borden aangegeven.

Omleiding doorgaand verkeer
Omleiding doorgaand verkeer

In fase 1 zijn de Wijkerbrug en het Schrepelpad nog bereikbaar vanuit de richting Leidschendam-Voorburg. De Wijkerbrug is niet toegankelijk voor vrachtverkeer.

In fase 1 kan vanaf Park Nabij zowel in de richting van Rijswijk als Leidschendam-Voorburg worden gereden.

In fase 2 is de Broekweg (gemeente Leidschendam-Voorburg) nog bereikbaar vanaf de richting Vlietweg/Noordelijke verbindingsweg.