Den Haag - Werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust zijn voorjaar 2019 klaar

Nieuwsbericht

Werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust zijn voorjaar 2019 klaar

Gepubliceerd: 9 januari 2019Laatste wijziging: 28 januari 2019

De gemeente begint op maandag 21 januari met deel 6 van de werkzaamheden aan de route Kijkduin-Houtrust. Op 26 april 2019 zijn de werkzaamheden klaar en dan is de weg weer helemaal vrij.

Sinds 26 maart 2018 werkt de gemeente Den Haag aan deze herinrichting. De route Kijkduin-Houtrust is een drukke weg tussen Kijkduin en Scheveningen. Deze wordt helemaal opnieuw ingericht. Door de nieuwe inrichting wordt de route overzichtelijker en wordt het veiliger voor voetgangers en fietsers.

De werkzaamheden

Het werk op de Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan gaat verder vanaf de Oude Buizerdlaan-Wildhoeflaan-Sportlaan tot en met de Muurbloemweg. Het werk bestaat uit:

 • de weg openbreken
 • het asfalt verwijderen
 • het riool vervangen
 • opnieuw asfalteren of bestraten

Kruising Machiel Vrijenhoeklaan/Muurbloemweg

Aan het begin van het voorjaar 2019, tussen 21 januari en 26 april, gaat de kruising bij de Machiel Vrijenhoeklaan/Muurbloemweg nog een keer dicht. Dit is nodig omdat er in het midden van het verkeersplein nog wat bestratingswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Daarnaast wordt ook de deklaag van het asfalt aangebracht. Deze werkzaamheden worden tijdig aangekondigd op social media en op gele borden langs de weg.

Nieuwe bomen

Tussen 21 januari en 26 april worden op de Segbroeklaan, Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan nieuwe bomen geplant om de rijbaan weer een groen karakter te geven.

Bereikbaarheid

 • De Segbroeklaan, Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan zijn afgesloten vanaf de Goudenregenstraat tot aan de Muurbloemweg.
 • Telkens wordt er een nieuw stuk ventweg vrijgegeven nadat de bestrating is aangebracht. De nieuwe ventweg langs de Sportlaan is alleen open voor de aangrenzende bewoners.
 • De Sportlaan is voor verkeer vanaf de rotonde Daal en Bergselaan/Wildhoeflaan richting Segbroeklaan open, maar de andere kant op gesloten en alleen toegankelijk voor HTM bussen en nood- en hulpdiensten.
 • De kruising De Savornin Lohmanlaan/Sportlaan wordt afgesloten om daar de riolering te vernieuwen en de laatste rotonde aan te leggen.
 • De Vogelwijk is bereikbaar via de Laan van Poot, Kwartellaan (via de Sportlaan zijde Houtrustbrug) en Daal en Bergselaan.
 • De Zonnebloemstraat vanaf de Hyacinthweg blijft eenrichtingsverkeer richting de Daal en Bergselaan.
 • Er wordt een slagboom geplaatst op de Zandzeggelaan om sluipverkeer tegen te gaan.
 • De omleidingen worden met gele borden langs de weg aangegeven.

Voetgangers en (brom)fietsers

Fietsers worden omgeleid via de Kraaienlaan, de Laan van Poot, de Wildhoeflaan en de Ranonkelstraat. De kruising De Savornin Lohmanlaan/Sportlaan wordt ook afgesloten voor (brom)fietsers en voetgangers. Er wordt daarom een tijdelijke fietsoversteek gemaakt over het water en door de afgesloten Machiel Vrijenhoeklaan ter hoogte van de Pyrolalaan/Balsemienlaan. De omleidingen worden met gele borden langs de weg aangegeven.

Openbaar vervoer

Bus 24 rijdt een aangepaste route via de Sportlaan, de Daal en Bergselaan, de De Savornin Lohmanlaan, de Laan van Meerdervoort en de Lobelialaan. Bus 23 rijdt tot de halte Colijnplein en rijdt tijdelijk niet langer door tot Kijkduin.

App

Download de Kijkduin-Houtrust app met vertragingstijden, een pushbericht bij grote vertragingen en onvoorziene afsluitingen. Zo gaat u altijd goed voorbereid op weg.

De Sportlaan
De Sportlaan