Nieuwsbericht

Wereldreis door eigen stad

Gepubliceerd: 11 januari 2022Laatste wijziging: 17 januari 2022

Op zaterdag 19 maart 2022 viert Den Haag de diversiteit tijdens Wereldreis door eigen stad. Er zijn verschillende activiteiten.

Den Haag is een stad waar bewoners met verschillende achtergronden, levensovertuigingen en levensstijlen samen wonen, werken en leven. Tijdens de Wereldreis door eigen stad zijn meer dan 30 Haagse organisaties open. Zij bieden een programma vol activiteiten. Van rondleidingen, workshops, exposities, voorstellingen tot een stadswandeling. Het doel is dat Hagenaars met andere Hagenaars kennismaken, met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren. Het is een dag vol nieuwsgierigheid, ontmoetingen en vooral plezier.

Op zaterdag 19 maart 2022 om 12.00 uur gaat de Wereldreis van start. Op de Grote Markt is een centraal ontmoetingspunt. Daar kunt u een programmaboekje ophalen en uw Wereldreis starten. Met het programmaboekje kunt u organisaties bezoeken en deelnemen aan hun activiteiten. Behalve de genoemde activiteiten zijn er bijvoorbeeld:

  • gesprekken over racisme en discriminatie
  • een workshop hennatekenen
  • een cursus hiphop
  • een rondleiding door een religieus gebouw
  • rolstoeldansen
Boksles tijdens Wereldreis door eigen stad
Boksles tijdens Wereldreis door eigen stad

De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Bij het ontmoetingspunt op de Grote Markt kunt u met verschillende organisaties in gesprek gaan over deze onderwerpen. En bespreken wat u tegen racisme en discriminatie kunt doen. U bepaalt uw reis helemaal zelf, in uw eigen tempo. U kunt ervoor kiezen om met de fiets door de stad te toeren of wandelend door de stad te reizen, met of zonder gids.

Er zijn 3 thema’s binnen de Wereldreis: Religie en spiritualiteit, Ontdekken en verhalen, en Urban en sportief.

Religie en spiritualiteit

In een stad vol culturen zijn er veel verschillende geloofs- en levensovertuigingen. Kom kijken bij de synagoge, de hindoetempel, de verschillende moskeeën, kerken en spirituele centra. Kom meer te weten over de achtergronden en de manieren waarop inwoners van Den Haag geloof en spiritualiteit beleven.

Ontdekken en verhalen

Tijdens de Wereldreis nodigen we u uit om te kijken en luisteren naar verhalen van stadsgenoten. Mensen die iets bijzonders voor de maatschappij betekenen of een mooie ervaring willen delen. U kunt van een ander leren en kennismaken met initiatieven waar u altijd al meer over wilde weten.

Urban en sportief

Zelf lekker actief en sportief bezig zijn? Ook dat kan bij de Wereldreis door eigen stad. U kunt bijvoorbeeld meedoen met improvisatietheater of met streetsport op de Richard Krajicek playground.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@wereldreisdenhaag.nl.

Women’s Initiatives Network toont de Oost-Afrikaanse koffietraditie tijdens een eerdere Wereldreis door eigen stad
Women’s Initiatives Network toont de Oost-Afrikaanse koffietraditie tijdens een eerdere Wereldreis door eigen stad