Nieuwsbericht

Wereldkampioenschap Zeezeilen in Scheveningen

Gepubliceerd: 6 juli 2018Laatste wijziging: 13 juli 2018

Het Wereldkampioenschap Zeezeilen 2018 vindt van donderdag 12 tot en met vrijdag 20 juli plaats in Den Haag. 90 boten uit 15 landen varen wedstrijden voor de kust van Scheveningen. De teams bestaan uit de beste 1.400 zeilers en zeilsters van de wereld.

Programma

Datum Programma
Donderdag 12 juli Het kampioenschap start met registratie en meten
Zaterdag 14 juli Testevenement en de openingsceremonie
Zondag 15 juli Start van de 1e race: de offshore race.
De lengte van de baan is afhankelijk van het weer.
Deze gaat kris kras over de Noordzee.
Maandag 16 juli Finish van de eerste teams rond 12.00 uur
Dinsdag 17 juli tot met vrijdag 20 juli Start Inshore races op dinsdag 17 juli voor de kust van Scheveningen
Vrijdag 20 juli Laatste racedag met prijsuitreiking en sluitingsceremonie
WK zeilen

In totaal zijn er 9 races gepland, 2 offshore races en 7 inshore races. De nieuwe wereldkampioen is het team met de laagste gecombineerde score in de 2 leidende handicapsystemen (ORC en IRC) per klasse (klasse A, B of C). Daarnaast zijn er ook prijzen voor de teams met een complete Corinthian (amateur) bemanning.

Activiteiten

Tijdens het wereldkampioenschap zeilen wordt de haven van Scheveningen omgebouwd tot een complete Race Village met horeca. In de haven zijn er verschillende sport- en kinderactiviteiten tijdens de races. Het speciale Sportbeach heeft fitnessactiviteiten.

Er is een speciaal kinderprogramma van maandag tot en met vrijdag. Hier leren kinderen zelf zeilen, bouwen ze een boot en gaan ze het water op met een kano of SUP. Daarnaast is er een programma voor lokale scholen met een beach clean-up tijdens de start van het evenement.

Het hele programma vindt u op offshoresailingworlds2018.com

Bereikbaarheid

Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Neemt u de auto? Houd er rekening mee dat er weinig parkeerplaatsen zijn.

Fiets

Kiest u voor de fiets? In Den Haag kunt ook een fiets huren om naar de haven te komen. Denk bijvoorbeeld aan de Haagsche stadfiets of de OV-fiets.

Openbaar vervoer

Komt u met het het openbaar vervoer? Vanaf de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor kunt u kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen. Kijk hiervoor op www.htm.nl.

Auto

Komt u met de auto? Houd rekening met drukte op de weg en met parkeren. Parkeren kan in de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. U kunt ook kiezen om te parkeren in 1 van de Park en Ride van de stad.

Meer informatie

Meer informatie over het WK zeilen en de activiteiten vindt u op offshoresailingworlds2018.com.