Nieuwsbericht

Wandel mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge

Gepubliceerd: 24 september 2020Laatste wijziging: 30 september 2020

Wilt u op een gezellige manier werken aan uw gezondheid? Doe dan dit najaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Er zijn 14 wandelgroepen actief in verschillende wijken in Den Haag. Uw zorgverlener wandelt met u mee.

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaat u 10 weken lang 1 keer per week met een groepje wandelen. U wandelt met uw zorgverlener en andere deelnemers bij u in de buurt. Samen wandelen is gezellig. Tegelijkertijd werkt u aan uw gezondheid.

Voor wie

Iedereen met of zonder diabetes die gezonder en fitter wil zijn. Het programma heeft een rustige opbouw. Zo kan iedereen het volhouden. Ook als u niet gewend bent om te wandelen of te bewegen.

Deelnemers voelen zich na de challenge fitter en energieker. Ze vallen af en hebben soms minder medicatie nodig. Ook merken ze dat samen bewegen en aan de gezondheid werken leuk en belangrijk is. Dat helpt om ook na de challenge in beweging te blijven.

Wandelingen bij u in de buurt

Huisartsen, zorgverleners en buurtsportcoaches Sport en Gezondheid organiseren de wandelingen van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. En zij wandelen met u mee. Er zijn 14 wandelgroepen actief in de stadsdelen Centrum, Escamp, Laak, Loosduinen en Scheveningen. De wandelingen zijn 1 keer per week. Bekijk welkewandelingen er bij u in de buurt zijn.

Nationale Diabetes Challenge. Foto: Ronald Hoogendoorn
Nationale Diabetes Challenge. Foto: Ronald Hoogendoorn

Afsluiting

Op zaterdag 14 november 2020 is het Wereld Diabetes Dag. Dan sluiten alle wandelgroepen hun challenge af in eigen buurt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Diabetes Challenge.