Nieuwsbericht

Wandel mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge

Gepubliceerd: 14 mei 2021Laatste wijziging: 14 mei 2021

Wilt u op een gezellige manier werken aan uw gezondheid? Doe dan mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Wandel mee met 1 van de 15 wandelgroepen in verschillende wijken in Den Haag.

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelt u 10 weken lang 1 keer per week met een groepje. U wandelt met een buurtsportcoach of zorgverlener en andere deelnemers bij u in de buurt. De wekelijkse wandelingen starten half juni 2021. Om de challenge veilig en gezond te laten verlopen, houdt de organisatie zich aan de coronamaatregelen.

Voor wie

Iedereen met of zonder diabetes die gezonder en fitter wil zijn. Het programma heeft een rustige opbouw. Zo kan iedereen het volhouden. Ook als u normaal gesproken weinig wandelt of beweegt.

Deelnemers voelen zich na de challenge fitter en hebben meer energie. Ze vallen af en hebben soms minder medicatie nodig. Ook merken ze dat samen bewegen en aan de gezondheid werken leuk en belangrijk is. Dat helpt om ook na de challenge te blijven bewegen.

Wandelingen bij u in de buurt

Huisartsen, zorgverleners en buurtsportcoaches organiseren de wandelingen van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Zij wandelen met u mee. Bekijk op welke plekken u kunt meedoen en meld u aan via nationalediabeteschallenge.nl/denhaag.

Nationale Diabetes Challenge. Foto: Ronald Hoogendoorn
Nationale Diabetes Challenge. Foto: Ronald Hoogendoorn

Afsluiting

Alle wandelgroepen sluiten hun challenge af in hun eigen buurt. De precieze datum van de afsluiting volgt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Nationale Diabetes Challenge.