Nieuwsbericht

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge

Gepubliceerd: 23 juli 2019Laatste wijziging: 31 juli 2019

Wilt u op een gezellige manier werken aan uw gezondheid? Dan kunt u meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge. In bijna 20 wijken in Den Haag zijn er wandelingen. Uw zorgverlener wandelt met u mee.

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van 16 tot 20 weken. U wandelt 1 keer per week met uw zorgverlener en andere deelnemers bij u in de buurt. Samen wandelen is gezellig en tegelijkertijd werkt u aan uw gezondheid. Wandelen is ook een goede manier om af te vallen.

Vrouw in de duinen aan het wandelen

Voor wie?

Iedereen met of zonder diabetes die gezonder en fitter wil zijn. Het programma heeft een rustige opbouw zodat iedereen het kan volhouden. Ook als u niet gewend bent om te wandelen of te bewegen.

Bekijk wandelingen in de buurt

Huisartsen, zorgverleners en buurtsportcoaches Sport en Gezondheid organiseren de wandelingen van de Nationale Diabetes Challenge in bijna 20 wijken in Den Haag. En zij wandelen met u mee. De wandelingen zijn 1 keer per week en zijn gestart in april of mei 2019. U kunt nog steeds meedoen. Op www.nationalediabeteschallenge.nl kunt u zien welke wandelingen er bij u in de buurt zijn.

Landelijke afsluiting in Den Haag

Op 28 september sluit het Nationale Diabetes Challenge Festival het programma af. Deelnemers uit het hele land komen naar De Uithof. Zij leggen daar de laatste kilometers van hun ‘challenge’ samen af. Het festival is voor deelnemers, supporters, familie, vrienden en geïnteresseerden. Meer informatie en tickets vindt u op de website van de Nationale Diabetes Challenge.

Nationale Sportweek

De laatste week van de Nationale Diabetes Challenge en het Festival vinden plaats tijdens de Nationale Sportweek. Den Haag is dit jaar gaststad van de Nationale Sportweek.