Nieuwsbericht

Vertrek wethouder Bert van Alphen

Gepubliceerd: 14 september 2021Laatste wijziging: 15 september 2021

Bert van Alphen, wethouder Sociale zaken en Werk, heeft op 13 september zijn ontslag ingediend als lid van het college van burgemeester en wethouders.

De wethouder heeft zijn besluit genomen naar aanleiding van het onderzoek van Berenschot naar de Stichting Energieacademie (SEA). De resultaten van dit onderzoek zijn begin september verschenen. De SEA had belangrijk moeten worden om kwetsbare mensen op de Haagse arbeidsmarkt kansen en perspectief te bieden. Doel was om via de SEA meer mensen vanuit de langdurige bijstand te begeleiden naar werk.

Faillissement

​​​​​​​De Stichting Energieacademie heeft niet tot het gewenste resultaat geleid, en afgelopen jaar moest faillissement worden aangevraagd. Wethouder Bert van Alphen heeft naar aanleiding van het onderzoeksrapport besloten om ontslag in te dienen als lid van het college van burgemeester en wethouders.

Helpende overheid

Bert van Alphen:

'Het is mijn politieke en persoonlijke drijfveer geweest om op te komen voor degenen in onze samenleving die nét dat extra zetje nodig hebben. Iedereen moet meedoen en meetellen. Soms gebeurt het in de maatschappij als de onze dat mensen tussen wal en schip vallen, door ongeluk of pech. Op zo’n moment moeten deze kwetsbare mensen kunnen rekenen op een overheid die ze helpt: dichtbij en menselijk. Daar waar het hen aan steun ontbeert, staan wij op.'

Waarneming portefeuille

De portefeuille Sociale zaken en Werk wordt tijdelijk waargenomen door wethouderKavita Parbhudayal.

Lees ook de bestuurlijke reactie op het onderzoeksrapport.