Nieuwsbericht

Verdeling subsidie voor culturele projecten 2e helft 2018 bekendgemaakt

Gepubliceerd: 15 mei 2018Laatste wijziging: 17 mei 2018

Met de subsidieregeling Culturele Projecten verstrekt de gemeente 2 keer per jaar subsidie aan professionele en kunstzinnige activiteiten. Voor de 2e helft van 2018 krijgen 29 projecten subsidie vanuit deze subsidieregeling. Er kan nu subsidie worden aangevraagd voor de 1e helft van 2019 of voor een jaar.

De toekenningen zijn tot stand gekomen op basis van een advies van de onafhankelijke adviescommissie Culturele Projecten. Deze heeft gelet op de artistiek inhoudelijke kwaliteit, het publieksbereik en of het project de veelzijdigheid van cultuur in Den Haag versterkt.

Projecten met subsidie

Enkele voorbeelden van projecten die voor de 2e helft van 2018 subsidie krijgen zijn:

  • ‘Intercity Sessions 2018’ van Stichting Ensemble Modelo 62: een concertserie waarin een breed spectrum aan nieuwe muziek wordt gepresenteerd waarin de focus op het geluid centraal staat.
  • ‘Herinneringen aan mijn broer’ van Stichting Thomas, Sasha en Jos: een beeldende tekstvoorstelling gebaseerd op de nog te verschijnen boek ‘De Seringenboom’ van Toon Tellegen.
  • ‘Voorstelling Ezelsei’ van Stichting Vrienden van Kooman’s Poppentheater: een vrolijke, spannende voorstelling van kinderen van 4 tot 8 jaar rond de thema’s: vriendschap, elkaar helpen, communiceren, kunstenaar zijn en ergens moeite voor doen.
  • ‘Shadow of Violence’ van Alchemic Film: een speelfilm, gemaakt naar aanleiding van de recente onrust in de Turks-Nederlandse gemeenschap in verband met het referendum over de grondwetswijziging in Turkije. In de film wordt het verhaal verteld van 2 mensen die er niet in slagen hun primitieve instincten te overstijgen.

Bekijk alle toegekende subsidies uit de subsidieverdeling op Toekenningen Culturele Projecten 2e helft 2018.

Subsidie 1e helft van 2019 of jaarsubsidie aanvragen

Subsidieaanvragen voor de 1e helft van 2019 moeten uiterlijk maandag 17 september 2018 voor 17.00 uur zijn ingediend. Als uw project langer dan een half jaar duurt, dan komt u misschien in aanmerking voor een jaarsubsidie. Op de pagina over de Subsidieregeling culturele projecten aanvragen vindt u meer informatie.

Zie ook: Adviescommissie Culturele Projecten: proces toekennen subsidies