Nieuwsbericht

Veluweplein: werkzaamheden fietspad

Gepubliceerd: 5 juli 2021Laatste wijziging: 29 november 2021

De gemeente werkt van 6 september tot medio december 2021 aan een veiliger fietspad op het Veluweplein. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid.

  Het fietspad op het Veluweplein, tussen de Schalk Burgerstraat en het Zuiderpark, wordt veiliger. Het Veluweplein is druk. Voor fietsers is de route over het Veluweplein de kortste en snelste verbinding tussen Escamp en de binnenstad. Het Veluweplein wordt onderdeel van de sterfietsroute Wateringse Veld. Deze route verbindt de binnenstad via Transvaal met Wateringse Veld.

  Impressie brug Veluweplein
  Impressie brug Veluweplein

  Wat gaat er gebeuren

  1. Tussen de Schalk Burgerstraat en de ingang van het Zuiderpark (3) komt een tweerichtingenfietspad.
  2. De aansluiting van de Schalk Burgerstraat op de Hoefkade wordt aangepast. Ook de oversteekplek voor fietsers vanaf de Hoefkade naar de Schalk Burgerstraat wordt verbeterd.
  3. De ingang van het Zuiderpark krijgt hier nieuwe fietspaden. Zo wordt de toegang via de Mr. P. Droogleever Fortuynweg veiliger en makkelijker.
  4. Er gaan parkeerplaatsen weg. Zo komt er ruimte voor het nieuwe fietspad.

  Als het werk klaar is, komen er nieuwe bomen. Ook komen er nieuwe verkeerslichten en nieuw asfalt.

  Locaties werkzaamheden Veluweplein
  Locaties werkzaamheden Veluweplein

  Overlast en bereikbaarheid

  Door de werkzaamheden kan het verkeer minder goed doorrijden. Dit kan overlast geven. U kunt het beste een andere route kiezen. Bijvoorbeeld via de Erasmusweg, Loevesteinlaan en Vreeswijkstraat. Vanaf de Hoefkade (richting De La Reyweg-Schaarsbergenstraat-Soestdijkseplein) kunt u de omleiding volgen. De buurt blijft bereikbaar voor de ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten).

  Omleiding Veluweplein
  Omleiding Veluweplein

  Fietsers en voetgangers

  Voor fietsers en voetgangers blijft het Veluweplein gewoon in gebruik. Als het nodig is, worden zij op een veilige manier langs het werk geleid.

  Motorvoertuigen

  Motorvoertuigen kunnen meestal over het Veluweplein rijden. Als het toch nodig is om ze om te leiden, zal de aannemer omleidingsborden neerzetten.

  Openbaar vervoer

  Buslijn 51 rijdt tijdens de werkzaamheden gewoon over het Veluweplein. De bushaltes blijven in gebruik, maar soms is er een andere route tussen de haltes. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl.

  Parkeren

  Tijdens het werk kunt u de meeste parkeerplaatsen gebruiken.

  Huisvuil

  De ondergrondse restafvalcontainers voor supermarkt Polsmaak en bar dancing Remix, worden tijdelijk verplaatst naar de overkant.

  Veiligheid

  De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijk. Het is goed om dit aan de kinderen te vertellen en ze weg te houden van het werkterrein.

  Contact met de aannemer

  Het werk wordt uitgevoerd door aannemer HABO|GWW B.V. Als u vragen heeft over het project of u wilt meer informatie, neem dan contact op met de omgevingsmanager van de aannemer. U bereikt hem op telefoonnummer 06 188 787 85 of stuur een e-mail naar veluweplein@habogww.nl. U kunt ook de gratis app HABO GWW downloaden uit de Appstore of Playstore. Kies het project Veluweplein voor de actuele informatie.

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over het project? Stuur dan een e-mail aan: omgevingsmanagementfiets@denhaag.nl.