Nieuwsbericht

Vaillantlaan/Calandstraat: aansluiting Waldorpstraat afgesloten vanaf 9 januari

Gepubliceerd: 23 december 2020Laatste wijziging: 15 februari 2021

Vanaf 9 januari 2021 kan autoverkeer vanaf de Vaillantlaan niet meer linksaf slaan naar de Waldorpstraat. Van 8 op 9 januari is de afslag van de Vaillantlaan/Calandstraat, (De Put) naar de Waldorpstraat afgesloten.

De afsluiting van de afslag is de volgende stap in een serie maatregelen die de gemeente neemt om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de Schilderswijk te verbeteren. Eerder nam de gemeente al maatregelen om het sluipverkeer tussen de Schilderswijk en de Stationsbuurt te stoppen.

Om toch de doorstroming van verkeer goed te houden, haalt de gemeente nu de afslag naar links, naar de Waldorpstraat, weg. Hierdoor wordt het minder druk op de Vaillantlaan richting de Neherkade. Deze afsluiting was al bekend, als onderdeel van het plan om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren.

De Waldorpstraat wordt afgesloten

Afslag afgesloten

De afslag van de Vaillantlaan/Calandstraat, (De Put) naar de Waldorpstraat gaat verdwijnen. Alleen nood- en hulpdiensten mogen nog steeds linksaf vanuit de Put. Voor het andere verkeer is de wijk Laakhavens bereikbaar via de Van der Kunstraat (Megastores e.o.) of via het Leeghwaterplein, vanaf de Neherkade.

Werkzaamheden

In de nacht van 8 op 9 januari 2021 worden de werkzaamheden uitgevoerd vanaf 19.00 uur. Vanaf dat moment kunt u niet meer vanuit de Put, linksaf naar de Waldorpstraat.

Nieuwe routes voor auto’s

  • Na de eerdere aanpassingen, kunnen auto’s niet meer over de Hoefkade van de Stationsbuurt naar de Schilderswijk rijden en andersom via de Parallelweg naar de Stationsbuurt. Doorgaand verkeer rijdt voortaan via de Vaillantlaan. De snelste route naar de A4 en A12 loopt nu via de Neherkade (S100).
  • De Stationsbuurt blijft voor bewoners en ondernemers bereikbaar via de Veerkade en het Rijswijkseplein/Oranjelaan.
  • De Schilderswijk blijft bereikbaar via de Parallelweg, Hoefkade, Boekhorststraat en de Koningsstraat.
Omleidingsroutes