Nieuwsbericht

Utrechtsebaan krijgt opknapbeurt

Gepubliceerd: 25 mei 2021Laatste wijziging: 28 mei 2021

De Utrechtsebaan (A12) krijgt een grote onderhoudsbeurt. De Utrechtsebaan is een verdiept aangelegd stukje Rijksweg A12, tussen de gemeentegrens bij Voorburg en de Zuid-Hollandlaan in Centrum Den Haag. Dagelijks rijden zo’n 60.000 auto’s over deze belangrijke toegangsweg naar het centrum. Om te zorgen dat Den Haag goed bereikbaar blijft, wordt de Utrechtsebaan opgeknapt.

Hiervoor wordt het verdiepte deel van de Utrechtsebaan tussen de gemeentegrens bij Voorburg en Centrum Den Haag op verschillende momenten tijdelijk afgesloten.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het centrum optimaal bereikbaar te houden worden de werkzaamheden in 2 fasen uitgevoerd. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. De werkzaamheden zijn ingepland nadat de Rotterdamsebaan gereed was. Hiermee heeft de stad een nieuwe belangrijke uitvalsweg.

Voorbereidende werkzaamheden

In juni, juli en augustus 2021 wordt het groot onderhoud voorbereid. De betonnen wanden van de Utrechtsebaan worden dan geïnspecteerd om precies te kunnen bepalen welke renovatiewerkzaamheden nodig zijn. Bekijk de precieze datums en omleidingsroutes.

Hoofdwerkzaamheden

Van september 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. In deze fase worden de betonnen wanden gerenoveerd en het wegdek en de verkeerstechnische installaties vervangen.

Tijdens deze periode blijft de Utrechtsebaan voor het verkeer richting het centrum van Den Haag doordeweeks gewoon bereikbaar. Ook toe- en afrit 3, Bezuidenhout blijft tijdens deze werkzaamheden toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden wordt ook de rijrichting Stad-In afgesloten. Dan wordt het verkeer omgeleid.

Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid.