Nieuwsbericht

Toekomstwijzer: denk mee over de wijk en stad

Gepubliceerd: 13 januari 2022Laatste wijziging: 13 januari 2022

In de omgevingsvisie staat wat de gemeente in de stad en wijken gaat doen. Met de Haagse toekomstwijzer kunnen bewoners en ondernemers tot en met 24 januari 2022 meedenken over deze plannen. U kunt ook meedoen als u in Den Haag werkt, studeert of naar school gaat. Of als u af en toe de stad bezoekt. Denk mee en vul de toekomstwijzer in.

Vul de toekomstwijzer in

In de toekomstwijzer geeft u uw mening over een aantal stellingen over bijvoorbeeld:

  • groen

  • woningbouw

  • openbaar vervoer

  • voorzieningen

Sommige keuzes hebben niet alleen invloed op uw wijk, maar op de hele stad.  U krijgt ook de gevolgen van keuzes te zien. Daarbij kunt u zelf aangeven of u een gevolg wel of niet wil accepteren. Bijvoorbeeld: u zou er meer woningen bij willen. Wilt u dan ook dat er meer scholen komen?

Verder ziet u onder welke van de 6 doelen uit de omgevingsvisie uw keuzes vallen. Bekijk deze in het Ambitiedocument omgevingsvisie Den Haag (RIS309993).

Vul de toekomstwijzer in

Ga naar omgevingsvisie.denhaag.nl en vul uiterlijk 24 januari 2022 de toekomstwijzer in. Het beantwoorden van de vragen en stellingen duurt ongeveer 15 minuten.

Voor en door de stad

De gemeente verzamelt de ingevulde toekomstwijzers. En maakt een overzicht van de resultaten per wijk en voor de hele stad. In het voorjaar van 2022 volgt een stadsgesprek om de resultaten verder te bespreken. De belangrijkste resultaten van de toekomstwijzer komen eind 2022 in de omgevingsvisie.

Over de omgevingsvisie

Op 1 juli 2022 gaat de nieuwe omgevingswet in. Alle gemeenten in Nederland moeten dan een omgevingsvisie hebben. In een omgevingsvisie staat wat de plannen zijn voor de stad en de omgeving. Meer weten over het proces rondom het maken van de omgevingsvisie? Kijk dan op omgevingsvisie.denhaag.nl.