Nieuwsbericht

Tentoonstelling 'van koningshuizen tot Titanic; Haagse meubelmakers in perspectief'

Gepubliceerd: 27 september 2017Laatste wijziging: 27 september 2017

Van 9 oktober tot 29 november 2017 is de tentoonstelling te zien in het HIP (Historisch Informatiepunt). Daarnaast is er ook een lezing van de bekende kunsthistoricus drs. W.B. Hillebrand op 12 oktober in de Centrale Bibliotheek.

advertentie van de Anna Paulowna Meubelen-Fabriek van de gebroeders Horrix uit 1769

De mooiste meubels komen uit Den Haag

Haagse meubelmakers meubileerden schepen als de Titanic, de Koninklijke paleizen van de Bonapartes en Oranjes en fabriceerden de eerste vliegtuigen. Weinig Hagenaars weten hoe belangrijk deze bedrijfstak zowel stedelijk, landelijk als internationaal was. Bijvoorbeeld de commodes van Matthijs Horrix brengen ook vandaag nog makkelijk tienduizenden euro’s op bij internationaal veilinghuizen als Christie’s.

Lezing kunsthistoricus drs. W.B. Hillebrand

De bekende kunsthistoricus drs. W.B. Hillebrand geeft op 12 oktober om 17.30 uur tot 18.30 uur een lezing over dit onderwerp in Studio B op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek aan het Spui. De toegang is gratis. Meld u aan via cursus.hga@denhaag.nl.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Haags Historisch Museum, het Haags Gemeentearchief, meubelmakerij & hofleverancier Moesman en het Koninklijk Huis.

    HIP thema 2017-2018

    Centraal thema bij het HIP is dit jaar ‘Het Buitenhuis’. Tijdens lunchlezingen besteden we aandacht aan de interieurs en het meubilair in en om Den Haag. Kijk voor deze lezingen in de agenda van het HIP op: www.historischdenhaag.nl.