Nieuwsbericht

Tentoonstelling 'Underground Images' te zien in De Affiche Galerij

Gepubliceerd: 9 februari 2018Laatste wijziging: 9 februari 2018

Het Haags Gemeentearchief presenteert in samenwerking met de School of Visual Arts in New York de tentoonstelling 'Underground Images - posters van de School of Visual Arts, 1947 tot heden' in De Affiche Galerij. Deze tentoonstelling laat meer dan 60 posters zien die door de School of Visual Arts zijn gemaakt om in de metro van New York reclame te maken voor de school.

De selectie van posters vertelt iets over de geschiedenis van het College en het collectieve talent van de beroemde leden van de faculteiten Ontwerp en Illustratie. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 6 maart.

Reclame voor de School of Visual Arts New York

Anthony P. Rhodes, de executive vicepresident van School of Visual Arts (SVA), ís curator van Underground Images. Hij is sinds 2007 creatief directeur voor de posters. Vanaf het midden van de jaren vijftig was SVA de voorloper onder academische instellingen in de Verenigde Staten die zag dat er behoefte was aan alternatieve marketingstrategieën om nieuwe studenten te krijgen. SVA ging naar de platforms van de metro van New York City met reclameposters. De posters zetten aan tot nadenken en waren opvallend. Posters met het werk van legendarische kunstenaars als Ivan Chermayeff, Milton Glaser en George Tscherny. Alle ontwerpers aan de faculteit bij SVA gebruikten de postercommissie om te ontdekken wat het betekent om een ​​artiest te zijn.

Underground images

Deze tentoonstelling presenteert de volledige verzameling van 62 posters met
ontwerpen van huidige en voormalige faculteitsleden. Underground Images wordt georganiseerd door faculteitslid van SVA, Mirko Ilić, en Francis DiTommaso, directeur, SVA Galleries. Bezoek voor meer informatie over de tentoonstelling de website van SVA.

Over de School of Visual Arts

School of Visual Arts is al 7 decennia lang een leider in het opleiden van kunstenaars, ontwerpers en creatieve professionals. Met een faculteit van gerenommeerde ontwerpers, een dynamisch lesprogramma en een nadruk op kritisch denken, is SVA een katalysator voor innovatie en sociale verantwoordelijkheid. Met meer dan 6.000 studenten op de Manhattan-campus en 35.000 alumni in 100 landen, vertegenwoordigt SVA ook een van de meest invloedrijke artistieke gemeenschappen ter wereld.

Over De Affiche Galerij

De Affiche Galerij, een 100 meter lange glazen vitrine, speciaal ontworpen
voor postertentoonstellingen, bevindt zich op station Spui in de
tramtunnel in de binnenstad.

Openingstijden

Maandag tot en met zondag van 06.00 uur tot 01.00 uur, toegang is gratis.