Persbericht

Stemronde Haags Sportinitiatief van start

Gepubliceerd: 15 mei 2018Laatste wijziging: 15 mei 2018

Tot 1 mei 2018 konden Hagenaars weer een Haags Sportinitiatief indienen. Veel mensen hebben hier gehoor aan gegeven en hebben hun idee ingediend om kans te maken op maximaal €10.000 subsidie. Tijdens de stemronde, die van 21 mei tot en met 6 juni 2018 plaatsvindt, bepalen Hagenaars wie met de subsidie hun Haags Sportinitiatief mogen uitvoeren. Stemmen kan via www.haagssportinitiatief.nl.

Haagse Sportinitiatieven zijn laagdrempelige activiteiten in de wijken waardoor mensen die nu niet of te weinig bewegen de mogelijkheid krijgen om regelmatig te sporten. De gemeente Den Haag ondersteunt deze ideeën omdat mensen die regelmatig sporten gezonder en gelukkiger zijn. Én sporten is leuk om te doen.

De afgelopen twee jaar is het sportaanbod met tientallen Haagse Sportinitiatieven uitgebreid. Hagenaars die niet mee kunnen doen met het reguliere sportaanbod, zoals mensen met een beperking of ouderen, kunnen door de creatieve ideeën die worden ingediend op een laagdrempelige manier bewegen.

De Haagse Sportinitiatieven waarop gestemd kan worden, bieden een divers aanbod aan activiteiten voor verschillende doelgroepen. Door te stemmen kunnen Hagenaars zelf bepalen welke ideeën worden uitgevoerd. Meer informatie over het stemmen en de sportinitiatieven staat op www.haagssportinitiatief.nl. Stemmen kan tot en met 6 juni 2018.