Nieuwsbericht

Start campagne 'Eerste Hulp bij Eenzaamheid'

Gepubliceerd: 8 mei 2019Laatste wijziging: 13 mei 2019

Op 8 mei 2019 is de campagne 'Eerste Hulp bij Eenzaamheid' gestart. Dit is een bewustwordingscampagne gericht op de omgeving van de eenzame Hagenaar.

Met de slogan ‘Eenzaamheid kent veel gezichten, wie ken jij?’ roept de gemeente alle bewoners, ondernemers en organisaties in de stad op om aandacht te hebben voor 'die buurman'. Of voor die oudere dame, of die jonge gamer die toch wel vaak thuis zit. De gemeente gebruikt hiervoor buitenreclame, advertenties, animatie, de website Eerste Hulp bij Eenzaamheid, posters in bibliotheken, Servicepunten XL en 40 filialen van Albert Heijn.

Wijkgerichte aanpak

Na de campagne start half juni 2019 een lokale campagne in de wijk Transvaal. Ook deze is gericht op de omgeving. De boodschap is dat een klein gebaar een leven kan veranderen. In het najaar 2019 is er een campagne in Moerwijk. Deze jaarlijkse series worden 3 keer herhaald. Zo communiceert de gemeente de komende 4 jaar in de hele stad en in wijken waar de eenzaamheid het hoogst is.

Met zijn allen niet alleen

De campagne is onderdeel van het actieplan 'Met zijn allen niet alleen' van de gemeente. Meer dan de helft van de volwassen inwoners voelt zich eenzaam. Dit wil de gemeente niet alleen oplossen, maar ook voorkomen. De gemeente werkt hiervoor samen met bewoners, verenigingen, professionals en ondernemers. Het doorbreken van de eenzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Uiteindelijk zou iedereen aandacht moeten hebben voor eenzame mensen in de eigen omgeving.

Zie ook: Eerste Hulp bij Eenzaamheid