Nieuwsbericht

Standplaatsen vrij op Haagse Markt

Gepubliceerd: 1 oktober 2019Laatste wijziging: 1 oktober 2019

De gemeente heeft maximaal 4 keer per jaar standplaatsen vrij op de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan kunt u een marktvergunning aanvragen.

In 2019 zijn dit de aanvraagperiodes:

  • van 1 januari tot en met 31 januari 0.00 uur
  • van 1 april tot en met 30 april 0.00 uur
  • van 1 juli tot en met 31 juli 0.00 uur
  • van 1 oktober tot en met 31 oktober 0.00 uur

Branche

U kunt alleen een aanvraag doen in een branche waarin op de betreffende marktdag(en) nog ruimte is. Dat wil zeggen dat het maximale aantal toegestane standplaatsen voor deze branche nog niet is bereikt.

Markten overzicht vrije standplaatsen per hoofdbranche oktober 2019 (PDF, 69,8 kB)

Locatie

De locaties van vrije standplaatsen vindt u op de plattegrond. De vrije standplaatsen kunt u ook inzien op het informatiecentrum op de Haagse markt op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

U moet zelf een vrije standplaats kiezen en deze bij uw aanvraag vermelden. De gemeente wijst geen willekeurige vrije plaats aan u toe. Op de plattegrond staat bij elke vrije standplaats wat het tarief voor deze standplaats is.
Vrije standplaatsen oktober 2019, klik op de afbeelding voor een vergroting
Vrije standplaatsen oktober 2019, klik op de afbeelding voor een vergroting

Aanvragen

Vraag een vergunning aan op Marktvergunning vaste standplaats aanvragen. U leest daar ook hoe aanvragen voor een marktvergunning worden beoordeeld.

Over de Haagse Markt

De Haagse Markt is met ruim 500 kramen 1 van de grootste markten van Europa.

  • De marktdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Het tarief voor de meest voorkomende standplaats met opslagunit is € 32,53 per marktdag. Dit bedrag is inclusief servicekosten en exclusief verbruik van elektriciteit, gas en water en btw.
  • Er zijn ook open standplaatsen zonder opslagunit. De prijzen hiervoor variëren en zijn lager. Op de plattegrond staat bij elke vrije standplaats welk tarief hiervoor geldt.

Contact

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet op de website vinden? Neem dan contact op met afdeling Markten. U kunt een e-mail sturen naar markten@denhaag.nl onder vermelding van 'Vraag marktvergunning Haagse Markt'.

Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met afdeling Markten via telefoonnummer (070) 353 93 20.

Enkele kramen van de Haagse markt, van bovenaf gezien
Enkele kramen van de Haagse markt, van bovenaf gezien