Nieuwsbericht

Sportlaan-Nieboerweg: nieuw asfalt op kruispunt

Gepubliceerd: 16 september 2020Laatste wijziging: 16 september 2020

Het kruispunt Sportlaan met de Nieboerweg krijgt nieuw asfalt. Het werk gebeurt tussen maandag 19 oktober en vrijdag 23 oktober 2020.

Wat gaat er gebeuren

Het asfalt op de kruising Sportlaan-Nieboerweg is verouderd. Daarom gaat de gemeente hier nieuw asfalt leggen. Dit gebeurt in de herfstvakantie. Dan is er minder verkeer en hebben omwonenden zo weinig mogelijk overlast.

Werkzaamheden:

  • Van maandag 19 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 23 oktober 16.00 uur.
  • Waarschijnlijk worden op woensdag 21 oktober en donderdag 22 oktober ook asfalteringswerkzaamheden in de avond en nacht gedaan. Dit is afhankelijk van het weer.

Werkzaamheden aan de weg kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Het oude asfalt wordt weggehaald en er wordt nieuw asfalt neergelegd. Dit gebeurt overdag en in 2 avonden en nachten. De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Bereikbaarheid

Tijdens het werk is het kruispunt Sportlaan met de Nieboerweg/Goudenregenstraat helemaal dicht voor verkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers. Omleidingen zijn aangegeven met borden. Voor de veiligheid kunt u tijdens de werkzaamheden niet parkeren rond het kruispunt.

Omleidingen autoverkeer en fietsers

Het kruispunt is dicht van maandag 19 oktober tot en met vrijdag 23 oktober 2020, tussen 7.00 en 16.00 uur. Omrijden kan via de Nieboerweg, Houtrustweg en Segbroeklaan.

Fietsers worden omgeleid via Sijzenlaan-Papegaailaan-Sportlaan-Rode Kruislaan en Segbroeklaan en via Patrijslaan en Sijzenlaan.

Op de kaart is de omleidingsroute voor auto's aangegeven in oranje. De omleidingsroute voor fietsers is blauw.
Op de kaart is de omleidingsroute voor auto's aangegeven in oranje. De omleidingsroute voor fietsers is blauw.

Openbaar vervoer

HTM buslijn 24 rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route. HTM tramlijn 12 blijft de normale route rijden. Kijk voor meer informatie op de website van de HTM.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om te zorgen dat het veilig is tijdens de werkzaamheden. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Vertel dat aan kinderen en houd hen weg van het werkterrein.

Informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met:

  • het Ingenieursbureau Den Haag, via e-mailadres: GOW@denhaag.nl. Vermeld daarbij uw adres.
  • de gemeente, via telefoonnummer 14070 en vraag naar Michael Ilahi, uitvoerder van de gemeente (op werkdagen bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur).
  • Of via www.denhaag.nl/contact. Geef dan aan dat het gaat om werkzaamheden in uw straat.