Nieuwsbericht

Schetsontwerp nieuw hoofdbureau politie is bekendgemaakt

Gepubliceerd: 24 mei 2019Laatste wijziging:

De politie-eenheid Den Haag wil in 2023 verhuizen van het huidige pand aan de Burgemeester Patijnlaan naar een nog te bouwen pand op de Binckhorst. Het nieuwe gebouw komt te liggen tussen de Supernovaweg, de Wegastraat en de Pegasusstraat. Er is een 1e schetsontwerp bekendgemaakt.

In 2018 heeft de gemeente met de politie afgesproken om de mogelijkheden van een nieuw pand in de Binckhorst te onderzoeken. Deze afspraken staan in een document, een nota van uitgangspunten, dat in april 2019 door het college van burgemeesters en wethouders is vastgesteld. De plannen worden nu verder uitgewerkt, binnen de kaders in het Omgevingsplan Binckhorst.

Samenwerking ontwerp

Architectenbureau Cepezed werd gekozen als ontwerper van het pand, na een selectieprocedure die in 2018 werd gestart. Het Delftse architectenbureau heeft een schetsontwerp gemaakt voor het nieuwe hoofdbureau. Samen met de gemeente en verschillende afdelingen van de politie in Den Haag werkt het architectenbureau de schetsen verder uit. In het voorjaar van 2020 moet er een definitief ontwerp klaar zijn.

Zie ook

Een impressie van het 1e schetsontwerp
Een impressie van het 1e schetsontwerp