Nieuwsbericht

Saturnuskade in de Binckhorst opnieuw ingericht

Gepubliceerd: 29 november 2017Laatste wijziging: 5 december 2017

De Saturnuskade in de Binckhorst ligt aan de Binckhaven en heeft een nieuwe inrichting gekregen. Er zijn bomen geplant en bankjes geplaatst om zo een aantrekkelijk gebied te maken voor ondernemers en bezoekers. Door de nieuwe inrichting is de Saturnuskade een openbaar wandel- en verblijfsgebied geworden. De vernieuwde kade is een onderdeel van de totale ontwikkeling van de Binckhorst tot een woon- en werkgebied. Op 29 november 2017 is de officiële opening.

Impressie Saturnuskade
Impressie Saturnuskade

Tot nu toe had de kade nog geen officiële naam maar werd wel al vaak Saturnuskade genoemd. Tijdens de opening krijgt de kade officieel deze naam en worden er straatnaambordjes opgehangen.

Werken en recreëeren

Met de nieuwe inrichting is de kade een gebied geworden waar gevestigde bedrijven gewoon kunnen blijven doorwerken, maar waar ook gewandeld en gerecreëerd kan worden. Om de haven compleet te maken, komt er in de toekomst een op- en afstapplek voor rondvaartorganisaties. Daarnaast zal het voor recreantenboten mogelijk zijn om voor een aantal uur aan te meren. Ook kan de kade in de toekomst gebruikt worden voor festivals.

Industriële uitstraling

Bij de inrichting is gekozen om zoveel mogelijk bestaande materialen te hergebruiken die passen bij de industriële uitstraling van de Binckhorst. Het gebied heeft een rauw en stoer karakter. Er is daarom bijvoorbeeld gekozen voor natuurstenen keien. Om meer aandacht te geven aan het industriële karakter van de Binckhaven worden de hijskranen aan de overkant van de kade in de avonduren voortaan verlicht.

Binckhaven

De Saturnuskade ligt in de Binckhaven dat volop kansen biedt om de Haagse economie te versterken en te verbreden. Investeringen in de buitenruimte van dit gebied maken het voor ondernemers en startups aantrekkelijk om er te groeien of zich te vestigen.

Zie ook: Gebiedsontwikkeling Binckhorst