Nieuwsbericht

Publiek niet meer toegestaan bij raads- en commissievergaderingen

Gepubliceerd: 29 september 2020Laatste wijziging: 29 september 2020

Met ingang van 29 september gelden er (landelijk) aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. In deze maatregelen is een uitzondering gemaakt voor vergaderingen van de gemeenteraad en commissies. Met de nieuwe maatregelen is het niet langer mogelijk publiek toe te laten bij de raads- en commissievergaderingen.

Gemeenteraad blijft fysiek vergaderen

Het presidium kiest er voor om in oktober te blijven vergaderen in het Atrium van het stadhuis, waar sinds mei dit jaar vergaderd wordt door de coronamaatregelen. In het Atrium is genoeg ruimte om afstand te bewaren en veilig te vergaderen. Wel wordt er gekeken of er extra kan worden ingezet op aanvullende afspraken.

Ook de commissies blijven in oktober fysiek vergaderen in de raadzaal. In geval van afwezigheid wegens corona(klachten) kan de vergadering digitaal worden bijgewoond.

Online volgen

Met de nieuwe maatregelen is het niet langer mogelijk publiek toe te laten bij de vergaderingen. Bewoners kunnen digitaal inspreken over een onderwerp dat op de agenda staat. Alle vergaderingen zijn online live te volgen.

Vergaderingen na oktober

Voor de vergaderingen na oktober wordt bekeken op welke manier de commissie- en raadsvergaderingen worden ingevuld.