Nieuwsbericht

Prinses Beatrixlaan: werkzaamheden

Gepubliceerd: 25 augustus 2020Laatste wijziging: 27 augustus 2020

De verkeersregelinstallaties op de Prinses Beatrixlaan worden vervangen. De werkzaamheden duren van 31 augustus tot en met 15 oktober 2020.

Verkeersregelinstallaties (VRI’s) zijn verkeerslichten en alles wat daarbij hoort:

  • kasten
  • masten
  • detectielussen in de weg die meten of er verkeer is
  • kabels
  • leidingen
  • camera’s

Wanneer een VRI ouder is dan 15 jaar, is er meer kans op storing. Als een verkeerslicht plotseling niet meer werkt, kan dat zorgen voor onveilige situaties op de weg. De gemeente vervangt daarom VRI’s op tijd. Dit gebeurt ook op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Prinses Marijkestraat.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden vervangt de gemeente alle verkeerssystemen boven de grond, zoals de verkeerslichten. In de grond komen nieuwe kabels en leidingen. In het wegdek komen nieuwe detectielussen. De werkzaamheden duren van 31 augustus tot en met 15 oktober 2020.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden kunnen auto's het kruispunt blijven gebruiken. Er is wel een lagere maximumsnelheid dan normaal. Dit kan leiden tot extra reistijd. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen het kruispunt blijven gebruiken. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat al het verkeer tijdens de werkzaamheden goed door kan rijden.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem contact op met Michiel Rens, projectleider gemeente, via telefoonnummer 06 -54 39 55 53. Krijgt u een voicemail? Spreek dan uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.