Nieuwsbericht

Poolsterhaven: huur een ligplaats

Gepubliceerd: 29 oktober 2021Laatste wijziging: 29 oktober 2021

De gemeente biedt 18 (tijdelijke) ligplekken aan in de Poolsterhaven. Wilt u een ligplaats huren? Schrijf u dan in. Inschrijven kan tot en met 12 december 2021.

Een ligplaats is 10 meter lang, 3 meter breed en heeft 1 zijsteiger. De haven is 2,5 meter diep. De maximale doorvaarthoogte is 1,25 meter. De ligplekken zijn niet overdekt.

De plaatsen zijn beschikbaar vanaf 1 januari 2022. De huur is € 850 per jaar (zonder elektriciteit). U kunt een ligplaats alleen voor een heel jaar huren, van januari tot en met december.

Ligplaatsen zijn tijdelijk

De huur van de plekken in de haven is tijdelijk. Dit komt omdat de gemeente de Poolsterhaven op dit moment beheert. In de toekomst gaat een andere organisatie dit doen. De gemeente kan het huurcontract elk jaar verlengen of opzeggen.

Voorzieningen

De Poolsterhaven heeft verschillende voorzieningen. Zoals een afgesloten steiger, gebruik van toilet in het havenkantoor en elektriciteit op de steiger.

Inschrijven

Wilt u een plek in de haven huren? Stuur dan voor 12 december 2021 een e-mail naar poolsterhaven@denhaag.nl. In de e-mail zet u:

  1. naam
  2. adres
  3. telefoonnummer en e-mailadres
  4. informatie over uw boot: lengte, breedte, hoogte en diepgang (diepte)
  5. foto van de boot van kort geleden

Bij meer dan 18 aanmeldingen wordt er geloot door een notaris. Dat gaat zo:

  1. Voor iedereen die zich heeft aangemeld, wordt een lootje gemaakt.
  2. De notaris trekt 18 lootjes.
  3. De volgorde van de trekking wordt vastgelegd.
  4. Nummers 19 en verder komen op een wachtlijst. Zij komen aan de beurt als 1 van de nummers 1 tot en met 18 geen huurcontract wil.

U hoort voor 1 januari 2022 of u bent ingeloot.

Meer informatie

De officiële bekendmaking en het huurcontract vindt u in het Gemeenteblad op www.overheid.nl.