Nieuwsbericht

PlastiCity: Den Haag start proef met hergebruik plastic

Gepubliceerd: 3 oktober 2019Laatste wijziging:

Door mee te doen aan het project PlastiCity maakt Den Haag werk van het hergebruik van plastic afval in de stad. Tijdens een eerste proef in 2020 wordt plastic afval van Haagse bedrijven verzameld in een mobiele recyclecontainer om er later nieuwe plastic producten van te maken. Haagse bedrijven kunnen deze producten dan weer afnemen.

Projectlogo Interreg 2 Zeeën Programma PlastiCity

Minder afval, meer hergebruik

Deze manier om plastic opnieuw te gebruiken op stedelijk niveau is innovatief. Idee is dat grondstoffen een economische waarde krijgen, waarmee in de stad een toekomstbestendige economie wordt opgezet. Minder afval en meer hergebruik ervan passen in de gemeentelijke ambitie om klimaatneutrale stad te zijn. De proef wordt betaald met Europees subsidiegeld. Het project loopt tot en met september 2020.

Europese samenwerking

Verschillende Europese steden en organisaties werken mee aan het project ‘Interreg 2 Zeeën Programma PlastiCity’. Er is in totaal bijna 10 miljoen euro Europees subsidiegeld beschikbaar. Dit is het eerste project in het kader van de Europese strategie om de circulaire economie verder te stimuleren. Als blijkt dat deze manier van hergebruik van plastic een succes is, kunnen ook andere steden in ons land ermee aan de slag.

Zie ook