Nieuwsbericht

Plannen voor herinrichting Gevers Deynootweg voor vernieuwing tramlijn 1

Gepubliceerd: 3 oktober 2018Laatste wijziging: 8 oktober 2018

Om Scheveningen aantrekkelijk en goed bereikbaar te houden, investeert de gemeente in het openbaar vervoer en de openbare ruimte. De gemeente heeft daarom plannen ontworpen voor de herinrichting van de Gevers Deynootweg. Tot en met 23 september 2018 kon u reageren op de plannen.

Voor de Gevers Deynootweg heeft de gemeente een zogenaamd voorontwerp gemaakt. Daarin staan plannen voor de verbetering van de openbare ruimte, het geschikt maken van het tramspoor voor lagevloertrams en het maken van rolstoeltoegankelijke haltes. Het ontwerp is in samenwerking met de projectorganisatie De Kust Gezond opgesteld. De verwachting is dat de werkzaamheden starten na de zomer van 2019.

Plannen in het voorontwerp

In het voorontwerp staan plannen voor:

  • Verbreden van de tram- en busbaan en de rijbanen tussen Scheveningseslag en Badhuiskade. In de nieuwe situatie is er meer ruimte voor fietsers, voetganger en openbaar vervoer.
  • Opheffen van 1 parkeerstrook op de Gevers Deynootweg. Het verlies aan parkeerplaatsen kan voor een deel worden opgelost in de straten tussen de Gevers Deynootweg en de boulevard. Ook laden en lossen op dit deel van de Gevers Deynootweg is dan niet meer mogelijk.

Ontwerptekeningen en collegebesluit

De ontwerptekeningen en het collegebesluit met plantoelichting kunt u bekijken op:

Wilt u meer weten?

Kijk voor meer informatie over het voorontwerp op de pagina Vernieuwing rails tramlijn 1 op Gevers Deynootweg.

De Kust Gezond

Het programma 'De Kust Gezond' is in 2016 vastgesteld en bestaat uit projecten die tot doel hebben de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad te verbeteren. Zo worden onder andere de Noordelijke boulevard, de Middenboulevard, de omgeving van het Kurhaus en de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

Zie ook: denhaag.nl/dekustgezond