Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Nieuwsbericht

Piet Heinplein wordt opnieuw ingericht

Gepubliceerd: 20 februari 2020Laatste wijziging:

De bruggen aan het Piet Heinplein zijn aan vervanging toe. Hierna kan iedereen weer veilig over de bruggen lopen, fietsen en autorijden. Tegelijk maakt de gemeente het Piet Heinplein nog mooier.

De gemeente zal de bruggen uit 1902 aan het Piet Heinplein vervangen. Beide bruggen (naar de Elandstraat en de Anna Paulownastraat) zijn aan vernieuwing toe. Net als de houten fundering van de kademuren. De overdekking van de grachten wordt weggehaald en het Piet Heinplein krijgt een nieuwe indeling. In het ontwerp staat bijvoorbeeld een nieuwe opstapplek. Die kan gebruikt worden door (rondvaart)boten en hun passagiers.

Impressie van het nieuwe Piet Heinplein. Het ontwerp kan nog wijzigen
Impressie van het nieuwe Piet Heinplein. Het ontwerp kan nog wijzigen

Agenda ruimte voor de stad

Hoe de herinrichting van het Piet Heinplein eruit gaat zien, staat in de Agenda ruimte voor de stad. Het doel is om een aantrekkelijke buitenruimte te maken. Het gaat om straten, horeca, huizen, winkels, cultuurgelegenheden en pleinen. Maar ook brede fietspaden, betere parkeerplekken en het versterken van het waternetwerk.

Globale planning

Dit jaar wordt het ontwerp afgerond en in 2021 starten de werkzaamheden.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager: Bart de Haan via het e-mailadres bart.dehaan@denhaag.nl ofkademuren@denhaag.nl.

U kunt ook bellen naar het telefoonnummer (070) 752 55 97.