Persbericht

Winnaars Schipperskwartier Bepaalt bekend

Gepubliceerd: 25 januari 2021Laatste wijziging: 25 januari 2021

Acht initiatieven van bewoners om het Schipperskwartier mooier, gezelliger, sportiever of groener te maken ontvangen in totaal 30.000 euro van de gemeente Den Haag. Met dit zogenaamde ‘wijkbudget’ wordt een diverse verzameling aan projecten betaald. De winnende plannen zijn: moestuinen aan de Bontekoekade, een watertappunt in de speeltuin, workshops voor jong en oud in het buurthuis, aanleg van een wandel- en hardlooproute, een waterpret-evenement, een picknick- en spellentafel langs het water, muziekinstrumenten voor de lessen in het buurthuis en een opknapbeurt en verlichting voor het voetbalveld. Alle projecten worden binnen een jaar uitgevoerd.

Via de website www.schipperskwartierbepaalt.denhaag.nl hebben wijkbewoners de afgelopen maanden 40 plannen ingediend. Na een gezamenlijke haalbaarheidstoets van gemeente en een bewonersjury bleven er vijftien haalbare plannen over. Alle wijkbewoners van 12 jaar en ouder konden van 7 december 2020 tot 11 januari 2021 op hun favoriete plannen stemmen. Uiteindelijk hebben 172 wijkbewoners de uitslag bepaald.

Het idee voor moestuinen aan de Bontekoekade kreeg de meeste stemmen. Meer informatie over de uitslag en over winnende plannen staat op www.schipperskwartierbepaalt.denhaag.nl.

Wijkbudget

In september werden de bewoners van het Schipperskwartier verrast met 30.000 euro voor de wijk. Dit bedrag stelt de gemeente beschikbaar om Schipperskwartier mooier, gezelliger, sportiever of groener te maken. Bewoners konden zelf plannen indienen. Van de 40 ingediende plannen kregen 24 plannen meer dan 15 ‘likes’. Na de haalbaarheidscheck bleven er 15 haalbare en door de wijk gedragen plannen over. Bewoners konden met hun persoonlijke stemcode voor 30.000 euro aan favoriete plannen ‘kopen’. De meest ‘gekochte’ plannen worden binnen een jaar uitgevoerd.