Persbericht

Wethouder Van Tongeren op de Dag van de Duurzaamheid bij gebedshuizen

Gepubliceerd: 11 oktober 2018Laatste wijziging: 24 oktober 2018

Wethouder van Tongeren gaat gebedshuizen, verenigd in Geloven in Groen, helpen om energie te besparen. Zij gaat concrete stap zetten om te helpen bij het verduurzamen van de gebouwen. Deze concrete stap is het waterzijdig inregelen van de verwarmingsinstallaties. Dat zei de wethouder vandaag op de Dag van de Duurzaamheid bij de bijeenkomst Geloven in Groen. Deze groep bestaat uit Haagse kerken, moskee├źn en een hindoetempel die gezamenlijk werken aan het verduurzamen van hun gebouwen en gemeenschap.

Door een verwarmingsinstallatie goed in te regelen kan dat leiden tot wel 20% verlaging van energieverbruik en dus ook verlaging van de energierekening. Daarom heeft de gemeente Den Haag aangeboden om de gebedshuizen te helpen de installaties in te regelen. Het streven is om de verwarmingsinstallaties van zoveel mogelijk deelnemende gebedshuizen voor de winter beter te hebben afgesteld.
 
Wethouder Liesbeth van Tongeren is blij dat gebedshuizen zich bezig houden met verduurzaming en energiebesparing. Niet alleen voor de directe energiebesparing, zeker ook om elkaar te inspireren en motiveren op het gebied van duurzaamheid. Energiebesparing en vermindering van de CO2 uitstoot wordt om verschillende redenen gedaan. Het is goed voor je portemonnee en draagt bij aan een betere wereld en de dus aan de toekomst voor alle Hagenaars.