Persbericht

Veerle en Youssra ontvangen Haags Jeugdlintje

Gepubliceerd: 25 juni 2019Laatste wijziging: 25 juni 2019

Veerle en Youssra hebben vandaag uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal (Jeugd) het Haagse Jeugdlintje ontvangen. Dit jaar werden de jeugdlintjes voor de tiende keer uitgereikt. Jeugdlintjes zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad. De gemeente ziet ze als een inspiratie voor alle jongeren. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten zij zich minimaal een jaar vrijwillig inzetten voor Hagenaars of de stad, een bijzondere maatschappelijke prestatie hebben geleverd of een goed initiatief hebben genomen.

  Een groot deel van onze Haagse jeugd houdt zich op een positieve manier bezig met anderen en/of de stad en daar zijn we trots op. De gemeente Den Haag stimuleert en waardeert deze inzet enorm en met het de toekenning van het lintje zetten we deze jeugdigen in het zonnetje. Deze jeugdigen zijn een belangrijk rolmodel voor de andere kinderen en jongeren in de stad. Sinds de eerste uitreiking in 2010 zijn er 111 lintjes Haagse lintjes uitgereikt.

  Ik wil niet alleen Youssra en Veerle bedanken voor hun inzet, maar alle Haagse vrijwilligers. Dat wat zij doen is niet vanzelfsprekend, maar heel bijzonder. Vrijwilligers vormen een ongelofelijke belangrijke schakel in onze samenleving. Vrijwillig is niet vrijblijvend. Vrijwilligers moeten zich gehoord en gewaardeerd voelen. Zij zijn het cement van onze samenleving. In onze stad waarin we vinden dat iedereen mee moet kunnen doen, waarin iedereen de zorg moet krijgen die hij of zij nodig heeft en waarin we samen werken aan een beter leven voor alle mensen in Den Haag, aldus wethouder Parbhudayal.

  Youssra (16 jaar)

  Youssra zag dat er kinderen zijn die niet op vakantie kunnen gaan en organiseerde daarom voor 15 meisjes een lang weekend naar Drenthe. Het afgelopen jaar zorgde zij ervoor dat er een kunstschaatsbaan in Moerwijk kwam. Youssra organiseert ook informatiebijeenkomsten over onderwerpen waar jongeren mee worstelen, bijvoorbeeld seksualiteit en de gevaren van sexting.

  Veerle (19 jaar)

  Veerle werkt al twee jaar als vrijwilligster voor het Inloophuis Haaglanden. Een plek voor wie geraakt is door kanker. Haar verjaardagsgeld doneerde zij aan de Kidsclub van het Inloophuis. Veerle betekent veel voor het Inloophuis en de mensen die er komen. Mensen, die in een moeilijke, zware fase van hun leven verkeren. Zij biedt hen een luisterend oor, helpt ze en geeft ze warmte.

  Veerle en Youssra ontvangen Haags Jeugdlintje