Persbericht

Van Tongeren geeft startsein verduurzaming appartementencomplex Scheveningen

Gepubliceerd: 5 april 2019Laatste wijziging: 5 april 2019

Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) onthulde vandaag een bouwbord voor het appartementencomplex Zeekant op Scheveningen. Daarmee geeft ze het startsein voor een grote verduurzaming van het gebouw met 106 appartementen. Dit is het eerste grote wooncomplex met meer dan 100 eigenaren in Den Haag dat op initiatief van de Vereniging van Eigenaren (VvE) comfortabeler en energie-efficiënter wordt.

Wethouder van Tongeren: “Veel inwoners van Den Haag willen verduurzamen, willen wel schone energie en minder energie gebruiken, alleen weten mensen vaak niet hoe dat het beste kan. De gemeente helpt Verenigingen van Eigenaren met een energiescan, een onderhoudsplan en als dat nodig is een lening.”

Het complex aan de Gevers Deynootweg ligt aan de rand van Scheveningen. Destijds werden deze premie A-woningen gebouwd zodat ook mensen met een kleinere beurs aan zee kunnen wonen. Vorig jaar besloot deze VvE om in te zetten op verduurzaming. Een complete aanpak is nuttig om in één keer de isolatie, het wooncomfort en de ventilatie te verbeteren.

Met de duurzame maatregelen gaat het complex van energielabel D naar B of A. Hiervoor krijgt de VvE een lening van 1,9 miljoen euro bij het Nationaal Energiebespaarfonds. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2019 klaar zodat deze woningen op een schone enerigebron kunnen worden aangesloten zodra die beschikbaar is in Scheveningen.