Persbericht

Tijdelijk alleen levensmiddelen op alle Haagse markten

Gepubliceerd: 30 maart 2020Laatste wijziging: 6 april 2020

Markten zijn een essentieel onderdeel van de voedselketen. Het aanbod van vers etenswaar in de buitenlucht is een belangrijk onderdeel van het winkelaanbod in deze periode. Wel moet er voldoende afstand gewaarborgd zijn tussen klanten onderling en marktlieden. Veiligheid en gezondheid staat altijd voorop.

Op alle markten in Den Haag wordt daarom de opstelling zo aangepast dat er geen risico meer is voor te grote groepen van klanten die onderling niet de noodzakelijke afstand van minimaal 1,5 meter kunnen bewaren. Vanuit het oogpunt van veiligheid en gezondheid worden paden verbreed en afstanden tussen kramen vergroot. Hierdoor zal er voor minder kramen ruimte zijn op de markten. Vanwege het belang voor de voedselvoorziening is er voor gekozen voorlopig uitsluitend  kramen toe te staan waar levensmiddelen worden verkocht.

Dit besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio is in lijn met de wijze waarop vorige week de Haagse Food Market is ingericht op de locatie van de Haagse Markt en komt overeen met het marktbeleid in de overige grote steden voor de duur van de aangescherpte maatregelen voor de beheersing van het corona virus.

Voor het volledige besluit zie: RIS305035 ‚Äč