Persbericht

Steuntje in de rug voor sportverenigingen om activiteiten te organiseren

Gepubliceerd: 13 juli 2020Laatste wijziging: 13 juli 2020

Sinds de start van de coronacrisis hebben veel Hagenaars minder kunnen sporten. Dit komt mede doordat sportverenigingen hun activiteiten moesten annuleren vanwege de kabinetsmaatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Nu weer meer mogelijk is, geeft de gemeente Den Haag sportverenigingen de mogelijkheid om eenmalig financiële steun aan te vragen en hiermee extra activiteiten en open dagen te organiseren om Hagenaars weer aan het sporten te krijgen. Ook is het een steuntje in de rug voor verenigingen om leden terug te verwelkomen op de clubs en ook niet-leden te betrekken.

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer: “Veel Hagenaars hebben de afgelopen maanden helaas minder kunnen sporten, terwijl bewegen zo belangrijk is voor de ontwikkeling van jong en oud. Juist nu is het daarom van belang dat sportverenigingen leuke activiteiten kunnen organiseren om sporters terug te halen naar hun vertrouwde club. Naast het plezier, maken we met sport en bewegen in verenigingsverband Den Haag ook sterker.”

Stadsspelen schuiven door 

Dit jaar gaan de Stadsspelen helaas niet door. De Stadsspelen stonden gepland voor september, in en rondom Sportcampus Zuiderpark. Normaal gesproken kunnen bewoners dan twee dagen lang gratis allerlei sporten uitproberen. Met de huidige coronaregels en de ervaring van meer dan 10.000 bezoekers, is besloten het evenement te verplaatsen.

“Nu de geliefde Stadsspelen een jaar doorschuiven, zijn de open dagen en activiteiten bij sportverenigingen des te belangrijker om inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport, daar kan dit steuntje in de rug aan bijdragen."

Meer informatie voor sportverenigingen over de subsidieregeling staat hier.