Persbericht

Stadsspeld voor Anneloes Groot uit Mariahoeve

Gepubliceerd: 6 december 2021Laatste wijziging: 6 december 2021

Uit handen van wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport en Buitenruimte) heeft Anneloes Groot vrijdagmiddag de Haagse stadsspeld gekregen. Zij ontving de onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor het behoud én het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk Mariahoeve. Zij weet hier steeds ook andere partijen bij te betrekken.

De uitreiking vond plaats in Station Den Haag Mariahoeve, het oude kaartjesloket. De NS heeft deze ruimte beschikbaar gesteld om zo een maatschappelijke bijdrage te leveren. Anneloes heeft de ruimte ingericht als informatiecentrum over de wijk Mariahoeve en verschillende kunstwerken van haar hand tentoongesteld.

Wethouder Bredemeijer: “Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor onze samenleving. Mevrouw Groot is een betrokken mens en al 40 jaar begenadigd kunstenaar. Met haar werk en met haar vrijwilligerswerk voor een leefbare wijk laat ze zien hoe trots ze is op haar Mariahoeve. Een wijk waar mensen met plezier wonen juist door mensen zoals zij. We zijn dankbaar voor haar inzet.”

Directeur Stationsmanagement & Exploitatie bij NS Stations Femke Woudstra zegt: “Samen met ProRail proberen wij op onze stations maatschappelijke initiatieven als die van Anneloes Groot een plek te geven. Die maken stations aangenamer voor reizigers, omwonenden en onze collega’s. We zijn dan ook erg blij met de kunst van Anneloes op het station.”

Haagse stadsspeld

Den Haag kent meerdere gemeentelijke onderscheidingen. Een van deze onderscheidingen is de stadsspeld. Deze kan worden uitgereikt aan vrijwilligers die zich minimaal 10 jaar hebben ingezet voor de Haagse bevolking in hun wijk of buurt.

Wethouder Bredemeijer:
Wethouder Bredemeijer: "Mevrouw Groot is een betrokken mens en al 40 jaar begenadigd kunstenaar. Met haar werk en met haar vrijwilligerswerk voor een leefbare wijk laat ze zien hoe trots ze is op haar Mariahoeve. Een wijk waar mensen met plezier wonen juist door mensen zoals zij. We zijn dankbaar voor haar inzet."